Завжди в серпні даю полуниці “золотий коктейль” і збираю ягоди відрами: головне – правильно змішати

Тільки при правильному догляді полуниця може дати хороший урожай, тому доглядати за нею треба й у серпні – як подяку за хороший урожай, і як фундамент для великих ягід на наступний рік.

Полуниця – одна з найулюбленіших ягід на українських присадибних ділянках і городах. Після збору ягід – догляд за кущиками не закінчується. Потрібно провести певну роботу в серпні, щоб наступного року полуниця знов порадувала щедрим врожаєм. Розповідаємо всі садівничі хитрощі цього періоду.

На одному місці полуницю можна вирощувати протягом трьох-чотирьох років, після чого необхідно пересадити її в інше місце. Інакше ягода почне дрібніти і постійно хворіти та страждати від шкідників.

У серпні обов’язково потрібно провести роботу з вусиками, оскільки вони розростаються, заважають розпушувати ґрунт і прибирати бур’яни. На розвиток вусів йде більшість поживних речовин.

Як правильно обрізати полуницю в серпні для багатого врожаю
Як правильно обрізати полуницю в серпні для багатого врожаю

Обривати руками вуса не рекомендується, так як можна пошкодити основу куща, тому краще відрізати їх ножицями. Якщо вуса потрібні для розмноження полуниці, їх необхідно вкоренити у касети чи ящики. Для цього використовуються вусики першого та другого порядку.

Також обов’язково обрізаємо хворі, сухі, старі та надто великі листки. Залишаємо тільки молоді гілочки. Обов’язково обробляємо полуницю бордоською рідиною від хвороб та підгодовуємо наші рослини за допомогою калійно-фосфорних підживлень і рідкого органічного добрива.

Одне підживлення робимо з рідким гноєм або курячим послідом, а друге – деревною золою або монофосфатом калію із суперфосфатом. Проведіть такі заходи у серпні, і врожайність наступного року буде фантастичною.

Популярне

Подібні новини