Приваблюють метеликів, мов магніт! Посадила ці 7 осінніх квітів – і перетворила свій сад на чарівну казку

Квіти не лише прикрашають сад, але й приваблюють метеликів, які надають йому особливого шарму. І ми знаємо 7 квітів, які приваблять цих ніжних барвистих створінь восени.

Варто зазначити, що щороку метеликів стає все менше через урбанізацію та використання пестицидів. Тож скориставшись порадами ви не лише прикрасите сад, а й можете допомогти цим комахам.

7 найкращих осінніх квітів, над якими пурхатимуть метелики

  • Вербена буенос-айреська (Verbena bonariensis). Це висока рослина з бузковими квітами, яка тривало цвіте і є улюбленицею метеликів.
  • Сідач (Eupatorium) – міцний високий чагарник. Він цвіте наприкінці року темно-червоними або білими суцвіттями, що прекрасно виглядає на задньому плані саду.
Експерти назвали осінні квіти, які приваблюють метеликів у сад
Експерти назвали осінні квіти, які приваблюють метеликів у сад
  • Седум видний або ж очитник (Sedum spectabile). Це сукулент заввишки до 50 сантиметрів з рожевими суцвіттями, які приваблюють метеликів. Взимку опущені квіткові головки створюють красивий силует.
  • Рудбекія (Rudbeckia) – це витривала рослина, що цвіте наприкінці літа яскравими жовтими або помаранчевими квітами. Вони не лише ваблять барвистих комах, а й чудово підходить для зрізання.
  • Ехінацея пурпурова (Echinacea purpurea). Квітка, що виростає до 100 сантиметрів заввишки та дарує темно-рожеві квіти.
  • Осіння айстра – сильна рослина з бузково-блакитними та білими квітами, що цвіте пізно восени. Вона сягає висоти від 80 до 120 сантиметрів.
  • Осот звичайний (Cirsium vulgare) – це рослина висотою від 50 до 100 сантиметрів з фіолетовими суцвіттями. Цвіте вона до кінця вересня.

Всі ці рослини, як і метелики, обожнюють сонячні місця.

Експерти назвали осінні квіти, які приваблюють метеликів у сад
Експерти назвали осінні квіти, які приваблюють метеликів у сад

Поради для саду, дружнього до метеликів

Окрім висаджування квітів, що приваблюють метеликів, ви можете допомогти їм й додатково. Так, наприклад, ви можете залишати старі або гарні фрукти, що впали з дерева, на годівничках або високому місці у саду, замість того, щоб викинути їх у сміття.

Окрім того, метелики потребують нектару ранньою весною, тому восени посадіть цибулинні квіти. Підійдуть, наприклад, крокуси, синій виноград та гіацинти.

Також уникайте використання отруйних хімікатів, пестицидів і гербіцидів для боротьби з садовими шкідниками, бур’янами чи для видалення зелених відкладень з плитки та садових меблів.

Зробіть свій сад максимально зеленим. Чим більше різноманітних рослин і квітів, тим краще. Від ранньої весни до пізньої осені забезпечте сад квітучими рослинами, багатими на нектар, використовуючи весняні та літні цибулинні, однорічні, трав’янисті та багаторічні рослини.

Подумайте й про висоту рослин, щоб створити багаторівневі насадження. Висаджуйте кущі та невеликі дерева – це допоможе метеликам легко орієнтуватися у вашому саду. Крім того, метелики люблять затишні місця, якомога далі від вітру.

Підтримуйте природний баланс і не робіть свій сад занадто охайним. Тут і там залишайте листя або гілочки. Обрізайте мертві рослини не восени, а навесні, щоб яйця, лялечки та гусениці могли перезимувати серед рослинних решток, гілок та листя.

Дотримуючись цих простих порад, ви створите сприятливе середовище для ніжних барвистих створінь, допомагаючи їм вижити та розвиватися у вашому саду.

Популярне

Подібні новини