Так ось чому у мене весь сарай у щурах! Сусідка вразила новиною: ці популярні рослини приваблюють шкідників

Уявіть собі пишний сад, сповнений зелені та кольорів, але з неприємною несподіванкою: щурами, які знаходять тут свій ідеальний притулок. Є певні рослини, які можуть вабити цих небажаних гостей.

Які рослини приваблюють щурів?

Щури – не випадкові відвідувачі саду, певні рослини можуть приваблювати цих гризунів, які шукають їжу та притулок. Наприклад, фруктові дерева з плодами, що падають на землю, є справжньою знахідкою для гризунів.

Тюльпани та соняшники також приваблюють їх завдяки своїм поживним цибулинам і насінню. Харчуванням щурів забезпечують й інші рослини, такі як кукурудза, кабачки, горох, стручкова квасоля, картопля, морква та ріпа.

Уся ця зелень пропонує щурам велику кількість доступних джерел їжі.

Садівники розповіли про 10 популярних рослин на городі, які приваблюють щурів
Садівники розповіли про 10 популярних рослин на городі, які приваблюють щурів

Як гризуни впливають на сад?

Щури можуть завдати значної шкоди вашому саду та городу. Вони не тільки поїдають рослини, а й риють тунелі, будують гнізда та можуть пошкоджувати споруди. Їхня присутність також підвищує ризик захворювань і може завдати шкоди кореням і цибулинам рослин, що погіршує здоров’я і зовнішній вигляд ваших насаджень.

Як відлякувати щурів?

Зазначимо, що боротися з цими шкідниками можна й природними методами, зокрема, посадивши рослини, що навпаки відлякуватимуть гризунів. М’ята, лавровий лист, лаванда, шипшина, цибуля, часник і цибуля-порей можуть діяти як природні репеленти завдяки своїм запахам, які неприємні для щурів.

Ще один ефективний метод – ватні кульки, просочені ефірними оліями м’яти, евкаліпта, лаванди або білого оцту, які можуть слугувати відлякуючим бар’єром. Розмістивши їх у стратегічних точках саду, ви створите додатковий захист від щурів.

Уся ця зелень пропонує щурам велику кількість доступних джерел їжі.
Уся ця зелень пропонує щурам велику кількість доступних джерел їжі.

Догляд за садом для запобігання навалі гризунів

Щоб не приваблювати щурів, тримайте сад в чистоті та доглянутому стані. Регулярно прибирайте опалі плоди та овочі, зменшуйте потенційні схованки, такі як купи деревини або листя, і захищайте компостні контейнери від доступу щурів.

Використовуючи ці методи, ви зможете не лише зменшити привабливість вашої ділянки для щурів, але й покращити її загальний стан і здоров’я. Таким чином ваш сад залишиться красивим і безпечним місцем для вас та вашої родини.

Популярне

Подібні новини