Там постукати, там послухати: продавці на ринку розповіли про 2 дії, які допоможуть правильно обрати кавун

Під час покупки кавуна не кожен знає, на що слід звернути увагу під час вибору "того самого". Сьогодні ви дізнаєтеся, як це правильно зробити.

Обрати зрілий і соковитий кавун на ринку – це мистецтво, яке потребує уваги до деталей і трохи знань. Для того, щоб насолодитися солодким смаком та ароматом кавуна, слід звернути увагу на кілька ключових ознак.

Перше, що варто зробити – оглянути кавун з усіх боків. Зрілий плід повинен мати рівномірне забарвлення з чіткими контрастними смугами. Темні смуги повинні бути насиченими, а світлі – максимально яскравими. Варто також звернути увагу на “пляму” – це місце, де кавун лежав на землі. Вона повинна бути жовтою або навіть оранжевою, що свідчить про достатнє дозрівання плоду. Якщо ж пляма біла або блідо-зелена, кавун може бути недозрілим.

Другий важливий момент – звук. Постукайте по кавуну: якщо звук глухий і насичений, то фрукт готовий до споживання. Занадто дзвінкий звук може вказувати на те, що кавун ще зелений або надто перезрілий. Важливим показником є вага плоду – зрілий кавун важчий, ніж може здатися на перший погляд. Це свідчить про те, що всередині він насичений соком.

Як правильно обрати кавун на ринку
Як правильно обрати кавун на ринку

Не забувайте про ще одну важливу деталь – хвостик кавуна. Сухий і трохи зів’ялий хвостик свідчить про те, що плід дозрів на полі і був зірваний у правильний час. Зелений або дуже свіжий хвостик, навпаки, може вказувати на те, що кавун був зірваний передчасно.

Інколи покупці звертають увагу на форму кавуна. Вважається, що круглі кавуни часто бувають солодшими, тоді як овальні – більш водянистими. Проте це не завжди є універсальною ознакою зрілості, але може допомогти при виборі.

Пам’ятайте, що зрілий кавун не повинен мати пошкоджень, тріщин або м’яких ділянок. Ці ознаки можуть вказувати на те, що плід вже починає псуватися або був неправильно зберіганий.

Популярне

Подібні новини