Ваші діти полюблять садівництво: дізнайтеся, як перетворити городні роботи на захопливу гру для малечі!

Садівництво з дітьми – це не лише чудовий спосіб провести час разом на свіжому повітрі, але й навчити їх чомусь новому. Тому дбайливі батьки розповіли, як до цього краще підійти.

З раннього віку діти можуть допомагати у виконанні простих завдань, таких як посадка насіння, полив рослин та збір фруктів і овочів. Старшим дітям можна доручити більше обов’язків, наприклад, прополювати бур’яни та доглядати за рослинами.

Чому варто займатися садівництвом з дітьми?

Може здатися, що дітям на городі робити нічого, однак насправді користі від такої активності буде багато. Ось, наприклад, чотири вагомі аргументи.

  • Освітня цінність. Овочівництво пропонує дітям практичний і цікавий спосіб дізнатися про рослини і природу загалом. Спостерігаючи за тим, як проростає насіння, ростуть рослини і, врешті-решт, збирають плоди, діти отримують краще уявлення про те, звідки береться їхня їжа.
  • Зв’язок з природою. Доглядаючи за рослинами, діти відчувають зв’язок з природою. Вони вчаться поважати навколишнє середовище і розуміють важливість сталого розвитку.
  • Здорове харчування. Діти з більшою ймовірністю їдять фрукти та овочі, які вони виростили самі. Це може допомогти сформувати здорові харчові звички.
  • Розвиток навичок. Овочівництво сприяє розвитку різних навичок у дітей, таких як моторика, вміння розв’язувати проблеми та підвищує відчуття відповідальності.
 Експерти розповіли, чи потрібно залучати дітей до хатніх справ з малого віку
Експерти розповіли, чи потрібно залучати дітей до хатніх справ з малого віку

Як залучити дітей до садівництва?

Почніть залучення дітей із планування городу, при цьому дотримуйтеся простоти: невеликої ділянки землі в саду, кашпо або горщиків на балконі чи терасі.

Дозвольте малечі допомогти вибрати фрукти та овочі, які вона хоче вирощувати, і підготувати ґрунт. Дайте чіткі інструкції, як доглядати за рослинами, і заохочуйте регулярно перевіряти, як вони ростуть.

Вибирайте прості рослини, які швидко ростуть і подобаються дітям, наприклад:

  • Редиску – швидко росте та ідеально підходить для того, щоб діти бачили, як їхні зусилля приносять швидкі результати;
  • Помідори Черрі легко вирощувати в горщиках або контейнерах, їх весело збирати і одразу ж їсти;
  • Полуницю, солодкі ягоди якої діти люблять шукати серед зеленого листя;
  • Кабачки, які дають щедрий урожай, і за їхнім ростом цікаво спостерігати.

Ну і куди ж без барв? Заохочуйте діток персоналізувати свій город за допомогою саморобних табличок з їхніми іменами, барвистих прапорців або інших прикрас, які їм подобаються. Це стимулюватиме їхню творчість і дасть їм змогу відчути зв’язок зі своїм городом.

Окрім весело проведеного часу не варто забувати й про безпеку дорогоцінних діток. Інвестуйте в безпечні для дітей садові інструменти, такі як маленькі граблі, лопати та лійки. Вони легкі та зручні для малечі.

Відтак овочівництво з дітьми – це не лише веселе, а й надзвичайно пізнавальне заняття. Воно сприяє розвитку любові до природи, здорового харчування та розвиває необхідні навички.

Популярне

Подібні новини