Бабуся навчила маленьким хитрощам, як правильно зберігати лохину вдома: нюанси – хитрі, ефект – вражаючий

Лохина є сильним антиоксидантом та джерелом дуже цінних вітамінів. Розповідаємо про важливі правила та маленькі нюанси, як слід правильно зберігати ці ягідки в домашніх умовах.

Як правильно зберігати лохину вдома

Експерти стверджують, що одним із найпростіших та найзручніших способів зберігання лохини є холодильник. У цьому місці вона може знаходитися щонайменше 7 днів, проте головне, щоб була встановлена сприятлива температура (приблизно 5°С).

Для того щоб лохина якнайдовше зберігалася свіжою у холодильнику, варто після відбору ягідок обережно засипати їх у пластикову ємність. Також слід видалити листки, гілочки, комах тощо. Рекомендується ставити ємність на середній полиці до стінки, оскільки у цьому місці плоди зможуть залишатися свіжими приблизно до тижня.

Але якщо ви не плануєте зберігати лохину в холодильнику, тоді необхідно пам’ятати про важливі правила щодо зберігання ягідок у домашніх умовах. Зокрема, не варто мити лохину до моменту заготівлі чи вживання, оскільки ягоди містять наліт білого кольору, який допомагає зберігати їх цілими та свіжими. Зверніть увагу, що за кімнатної температури ягідки не псуються приблизно протягом 3-4 днів.

Завдяки цим простеньким правилам у мене завжди виходить надовго зберігати ягідки лохини
Завдяки цим простеньким правилам у мене завжди виходить надовго зберігати ягідки лохини

Окрім того, сортування плодів також допомагає зберегти свіжу лохину вдома. Відтак, зіпсовані, не дуже гарні та м’яті на вигляд ягоди радять прибрати, щоб вони не зіпсували інші. До того ж м’яті плоди можна одразу ж переробити у будь-який зручний спосіб.

Як заготовити лохину на зиму

Перш за все слід промити свіжозібрані ягідки. Проте зверніть увагу, що краще це робити не під напором, а в стоячій воді, щоб не пошкодити ніжну шкірку. Після цього лохину радять дуже добре просушити. Це можна зробити за допомогою сита та паперових рушників.

Далі лохину вже можна відправляти до морозильної камери. Рекомендується перед цим покласти ягоди у пакет або ж пластикові контейнери. Після того як пройде приблизно 3-4 години, ємність варто трішки струсити, щоб ягідки заморозилися виокремлено, а потім покласти лохину назад.

Крім того, можна висипати лохину в один шар на спеціальну полицю для заморозки (якщо, звичайно, така є у вашій морозилці). Далі необхідно встановити температуру приблизно на -21°С та нижче, а потім залишити приблизно на три-чотири години. Після цього потрібно обережно розсортувати порційно по пакетиках та зберігати в морозильній камері.

Популярне

Подібні новини