Старий бабусин килим став як новий після цієї домашньої “бовтанки”: побризкала розчином і пропилососила

З часом килими мають здатність втрачати свій посередній зовнішній вигляд і покриваються різними плямами. Проте не варто засмучуватися, оскільки їх можна з легкістю очистити доступними засобами.

Найшвидший та найдієвіший засіб можна приготувати на основі соди та оцту. Для того, щоб приготувати цей розчин, слід у зручну ємність налити пів склянки кип’яченої води та додати 4 столові ложки 9% оцту, 1 столову ложку соди та 1 столову ложку звичайного порошку. Всі інгредієнти варто ретельно перемішати.

Отриманий засіб відразу ж наносять на поверхню ганчіркою і легкими рухами з невеликим натисканням прибирають всі видимі плями. Під час чищення не потрібно докладати великих зусиль, оскільки навіть при мінімальному протиранні забруднення миттєво зникають з килима.

Проте іноді може так трапитися, що після першого очищення результат відсутній. У такому випадку слід повторити процедуру ще раз. Після завершення очищення слід зачекати, поки сода повністю висохне, а потім пропилососити килим, щоб прибрати її залишки.

Господині розповіли, як легко очистити брудний килим
Господині розповіли, як легко очистити брудний килим

До того ж, якщо ваш килим чистий, але потрібно прибрати тільки пил, тоді варто на його поверхні розсипати соду, а потім ретельно пропилососити. Цей метод не лише позбавляє від пилу, проте й ефективно усуває дрібні забруднення та неприємні запахи.

Наступний ефективний засіб допоможе з легкістю видалити глибокі забруднення. Для цього слід приготувати розчин з оцту та води у пропорціях 1:4. Отриманим розчином варто ретельно обробити поверхню килима. Оскільки килим намокне, зайву вологу радять прибрати за допомогою серветки, а потім посипати його содою. Орієнтовно через 15 хвилин можна пропилососити килим.

Ще один дієвий засіб допоможе при незначних забрудненнях. Для цього необхідно у 5 літрах води розчинити 100 грамів соди. Після розчинення порошку суміш слід залити у пульверизатор, розприскати на поверхню килима та легенько потерти. Після 15 хвилин килим потрібно пропилососити.

Популярне

Подібні новини