Гній відходить у минуле: це копієчне добриво замінить всі підживки і розпушить ґрунт на грядках без лопати

Людство давним-давно відкрило силу такого добрива, як послід тварин. Проте, зараз дачники відходять від цієї традиції та надають перевагу більш не заморочливим засобам.

Мабуть, людство відкрило спосіб підживлення городу гноєм ще тоді, коли вперше зайнялося землеробством та скотарством. Дійсно послід тварин дуже добре підгодовує землю і стимулює родючість врожаю. Втім, вже багато років дачники відходять від цього способу.

Однією з чудових альтернатив є кісткове борошно, яке має унікальні властивості і здатне замінити всі інші підживки, а також розпушувати ґрунт, якщо вносити його навесні.

Городник розповів, як кісткове борошно може розпушити город
Експерти назвали універсальну альтернативу гною

Кісткове борошно, а правильніше сказати фосфоазотин — це продукт переробки кісток тварин, який використовують у господарстві. У масі знаходиться щонайменше 30% фосфору, що робить його надзвичайно ефективним для підживлення рослин, адже це із ключових елементів для росту і розвитку рослин, їхнього родіння.

Окрім фосфору, кісткове борошно містить кальцій та інші мікроелементи, які також сприяють покращенню структури ґрунту. Для томатів, наприклад, ця підживка буде профілактикою вершинної гнили. Найголовніше, що це добриво розкладається поступово та повільно, забезпечуючи тривалий ефект і постійний доступ рослин до необхідних поживних речовин.

Як використовувати кісткове борошно на своїй ділянці, щоб домогтися родючості ґрунту
Експерти назвали універсальну альтернативу гною

Експерти відзначають, що особливо корисним для цитрусових та фруктових дерев. Ці рослини потребують багато фосфору для формування квітів і плодів, а кісткове борошно забезпечує їх усім необхідним для цього. Також воно підходить для всіх овочів, які не ростуть у теплиці.

Крім своїх поживних властивостей, кісткове борошно сприяє розпушенню ґрунту. Рослини починають отримувати достатню кількість кисню, що своєю чергою підвищує їхню стійкість до хвороб і шкідників.

Популярне

Подібні новини