Білі шкарпетки більше не викидаю! Беру цей перевірний засіб 1:1 і з легкістю повертаю їм білосніжний вигляд

Шкарпетки є незамінною складовою нашого гардеробу. Однак згодом вони можуть змінити свій початковий вигляд та колір. Дізнайтеся, як без зайвих зусиль можна відіпрати білі шкарпетки від бруду.

Зробити білі шкарпетки знову чистими та як новими – завдання не з легких. Проте, на щастя, існує декілька простих і дієвих способів, які допоможуть без зайвих зусиль відбілити шкарпетки, навіть без використання агресивних хімічних засобів.

Однак зверніть увагу, що перед початком застосування будь-якого з перерахованих нижче методів важливо провести тест на невеликій ділянці тканини, щоб упевнитися, що шкарпетки не будуть пошкоджені під дією речовин.

Перекис водню

Для того, щоб приготувати ефективний розчин, варто змішати перекис водню та воду у співвідношенні 1:1. Далі необхідно помістити шкарпетки в отриманий розчин приблизно на 20-30 хвилин. Після завершення замочування шкарпетки радять дуже добре промити у чистій воді, щоб прибрати залишки перекису водню.

Цей "чудо" засіб 1:1 за хвилинку робить дива з брудними білими шкарпетками
Цей “чудо” засіб 1:1 за хвилинку робить дива з брудними білими шкарпетками

Харчова сода

Для очищення шкарпеток у цей спосіб варто у теплу воду додати харчову соду та ретельно перемішати, щоб вона розчинилася. Далі потрібно помістити шкарпетки у цей розчин та залишити на кілька годин, а ще краще на всю ніч. Після завершення замочування виріб рекомендується ретельно прополоскати та випрати у пральній машині з використанням звичайного прального порошку. Крім того, під час прання за бажанням можна також додати оцет, який допоможе пом’якшити тканину після використання соди.

Білий оцет

Для цього методу слід нагріти 1 літр води та додати 1 чайну ложку оцту. Далі в отриманому розчині необхідно залишити шкарпетки орієнтовно на 30 хвилин, а після цього їх потрібно випрати у пральній машинці з використанням порошку.

Засіб для миття посуду

Для цього способу слід наповнити гарячою водою зручну ємність, додати миючий засіб і залишити у цьому розчині шкарпетки орієнтовно на всю ніч. Після цього їх потрібно ретельно промити в чистій воді, щоб прибрати будь-які залишки засобу для миття посуду, а потім випрати у пральній машинці. До того ж, для пом’якшення тканини експерти радять під час прання скористатися оцтом.

Популярне

Подібні новини