Кума з села навчила секретним технікам пересаджування півонії: нові пагони тепер ростуть по 5 штук за ніч!

Півонії – неперевершено красиві, невибагливі багаторічні квіти. Однак, щоб рослини радували своїм цвітом, вони потребують вчасного пересаджування. Дізнайтеся, як правильно проводити цю процедуру.

Експерти запевняють, що оптимальний період для пересадки півоній – осінь, з кінця серпня до кінця вересня. А ось пересаджувати квіти навесні не бажано, тому що у цей період вже починається стрімкий ріст.

Для пишного цвітіння необхідно забезпечити правильну посадку та догляд за рослиною, які включають достатню кількість світла та хороший дренаж ґрунту. Також врахуйте, що належна глибина посадки дає змогу брунькам відновити ріст і запобігає їх загниванню; систематичний полив забезпечує квітам достатню кількість вологи для утворення бутонів і цвітіння; використання мульчі допомагає утримувати вологу землі, пригнічує розвиток бур’янів, а також поліпшує структуру ґрунту.

Для правильного пересаджування півоній варто дотримуватися певних правил. Зокрема, слід щедро полити квіти за декілька днів до запланованої процедури пересадки. Також потрібно обережно обкопати кущ по колу за допомогою вил, при цьому варто відступати приблизно 30-40 сантиметрів від стебел.

Пересадіть півонії за цією перевіреною схемою
Пересадіть півонії за цією перевіреною схемою

Експерти рекомендують підкопувати кущ знизу та обережно його піднімати на поверхню. Після цього слід очистити коріння від ґрунту та розділити кущ на частинки.

Далі потрібно викопати яму глибиною близько 60-70 сантиметрів та діаметром 50-60 сантиметрів. На дно слід покласти дренаж із керамзиту чи битої цегли. Після цього у центр заглиблення варто насипати горбок землі, а далі розправити на гірці коріння.

Вкінці необхідно заповнити ямку ґрунтом, злегка його утрамбовуючи, після чого слід щедро полити пересаджені кущі.

Зверніть увагу, що протягом перших двох-трьох тижнів після пересадки півонії необхідно регулярно поливати. Важливо врахувати, що в перший рік після пересадки півонії можуть не цвісти. Це нормальне явище, адже всі ресурси рослини будуть зосереджені на вкорінення.

Популярне

Подібні новини