Все літо збираю куряче пір’я – і біди собі не знаю: це не “Вуду”, а безцінний винахід для городу і врожаю

Порада збирати пір'я для городу здається вам дивною? Звісно, спершу непросто повірити в ефективність способу. Втім, варто хоча б раз спробувати цей трюк.

Так багато садівників і городників просто мріють про те, щоб отримати ефективне добриво з домашніх засобів. Річ у тім, що підкормки часто коштують доволі дорого. Втім, у вас завжди є вихід – безліч варіантів, завдяки яким ви можете приготувати продукт за безкоштовно.

Для тих, хто живе у селі та ведуть власне господарство, не секрет, що тримати курок – справа вигідна. Втім, є момент, про який задумується мало городників. Після несучок залишається багато пір’я, яке просто викидають. Насправді ж воно може принести вам багато користі, якщо знати, як правильно його використовувати.

Користь пір’я для городу

Як виявили науковці, в курячому пір’ї міститься багато корисних для ґрунту та рослин елементів – від азоту та кремнію до кисню та кератину у великій кількості. Всі елементи позитивно впливають на рослини, а тому з пір’я ви можете приготувати якісний компост. У такому разі пір’їни будуть діяти, як органічний матеріал, який збагачуватиме ділянку.

Експерти розповіли, як куряче пір'я може допомогти вам на городній ділянці
Експерти розповіли, як куряче пір’я може допомогти вам на городній ділянці

Крім того, з пір’я ви можете приготувати ефективне добриво для різних культур. Для цього треба перемішати пір’я із золою – один до одного. Вносьте добриво при посадці рослин у відкритому ґрунті. Це допоможе збільшити кількість врожаю.

Експерти розповіли, як куряче пір'я може допомогти вам на городній ділянці
Експерти розповіли, як куряче пір’я може допомогти вам на городній ділянці

До слова, багато дачників навесні перекопують ділянки для підготовки його до прийдешнього сезону. Ви можете використовувати пір’я у процесі перекопування. Вносьте його в землю – на 7 кілограмів ґрунту потрібно 20 грамів пір’я. Земля стане м’якою та родючою, а ось пір’я зможе замінити дорогі азотні добрива.

Популярне

Подібні новини