Маленькі хитрощі використання лаврового листа у побуті від моєї 75-річної бабусі: я була здивована ефектом

Лавровий лист – це неперевершена спеція, яка вже давним-давно підкорила серця багатьох. Однак "лаврушку" можна застосовувати не тільки на кухні, а ще й для різноманітних повсякденних потреб.

Відтак, з лаврового листа можна приготувати “чудо” відвар та додати його у воду для протирання пилу або ж миття підлоги. Це допомагає створити в оселі тоненький приємний аромат, а також на відмінно дезінфікує поверхні. До того ж розпилення лаврового відвару на килими допомагає знищити пилових кліщів та усунути неприємні аромати.

Наступна дивовижна властивість “лаврушки” полягає в її здатності відлякувати шкідливих комах. Саме завдяки наявності в своєму складі камфори, цинеолу та пінену лавровий лист здатний пригнічувати дихальні системи комах, в результаті чого вони вимушені триматися подалі від нього.

Господині поділилися цікавими лайфхаками використання лаврового листа у побуті
Господині поділилися цікавими лайфхаками використання лаврового листа у побуті

Крім того, експерти відзначають, що лавровий лист ефективно допомагає боротися з тарганами в оселі, оскільки його “потужний” аромат здатний перебивати їх феромони, через що вони втрачають орієнтацію. Для цього способу радять розміщувати цілісне лаврове листя у тих місцях, де частіше за все здатні з’являтися таргани, зокрема, в харчових контейнерах, ящиках, шафах з посудом, а також на плиті, раковині та під холодильником. Листя рекомендується оновлювати один раз на два-три місяці.

Найефективніше застосовувати свіже лаврове листя, оскільки воно має більш насичений аромат і високий вміст ефірних олій. Окрім того, експерти відзначають, що лаврове деревце без зайвих зусиль можна вирощувати прямісінько на підвіконні. Тому в тих випадках, коли таргани є постійною проблемою, варто задуматися про вирощування власного “репеленту”.

До того ж “лаврушка” чудово працює як дезодорант для холодильника. Все, що вам потрібно, це всього-на-всього розмістити “жменьку” сухого листя на різних полицях всередині, і жодного сліду від неприємних запахів не залишиться.

Популярне

Подібні новини