Забула про накип і нагар на прасці: ці 5 хитрих способів очищення зекономили мені не 1 тисячу гривень

З часом на вашій прасці може з'явитися накип, що дуже погіршить її роботу, залишаючи плями на улюбленому одязі. Якщо ваша праска почала працювати не так ефективно, як раніше, прийшов час її очистити.

Звідки береться накип та нагар?

Поява накипу і нагару на приладі зазвичай викликане реакцією мінералів у воді з нагрівальним елементом. Також бруд може поступово накопичуватися під час використання спреїв на основі крохмалю та прасування синтетичних матеріалів

Як швидко очистити праску: 5 найкращих методів

Метод 1: харчова сода.

Кілька столових ложок соди змішайте з ложкою води, щоб отримати пасту для очищення праски.

Нанесіть суміш на підошву холодного приладу, зосередившись на забруднених ділянках, після чого обережно потріть її м’якою ганчіркою та витріть вологою тканиною. Дайте підошві висохнути перед тим, як знову прасувати свої речі.

Найкращі 5 способів очищення праски від накипу і нагару
Найкращі 5 способів очищення праски від накипу і нагару

Метод 2: лимонний сік.

Вичавіть лимонний сік у тазик, занурте туди тканину чи губку та протріть нею підошву вимкненої праски. Після цього увімкніть прилад на низький рівень інтенсивності та дайте йому кілька хвилин попрацювати у режимі пари.

На завершення протріть підошву вологою тканиною і промийте чистою водою. Дайте прасці висохнути.

Метод 3: оцет і вода.

Для цього методу потрібно у рівних частинах змішати дистильований білий оцет так воду. Після цього – увімкніть праску та перемкніть на режим відпарювання, наповніть резервуар приладу розчином та дайте йому кілька хвилин попрацювати.

Після цього вимкніть праску, почекайте, поки вона охолоне, а потім – вилийте з резервуара залишки розчину та залийте натомість чисту воду. Знову увімкніть режим відпарювання, щоб чиста вода змила залишки оцту.

Наостанок витріть підошву праски вологою тканиною.

Метод 4: кухонна сіль та вощений папір.

Насипте звичайну кухонну сіль на вощений папір і проведіть, злегка натискаючи, по ній праскою, увімкненою на максимальну температуру без пари. При такому методі сіль розщепить і поглине забруднення на підошві.

Після процедури витріть метал сухою тканиною, щоб ретельно видалити всі залишки кухонної солі.

Найкращі 5 способів очищення праски від накипу і нагару
Найкращі 5 способів очищення праски від накипу і нагару

Метод 5: спеціальні олівці для очищення.

Цей засіб ви можете придбати в середньому від 40 гривень за олівець у ледь не будь-якому магазині техніки.

Перед використанням увімкніть прилад на максимальну потужність, а коли він прогріється – потріть його підошву олівцем, поки накип і нагар не зникнуть. Після цього обов’язково протріть підошву шматком сухої тканини, або ж просто пропрасуйте шмат тканини, щоб забрати залишки засобу.

Завдяки цим простим і ефективним методам очищення, ви можете зберегти вашу праску у відмінному стані та уникнути витрат на професійне обслуговування. Залиште накип і нагар в минулому і насолоджуйтеся ідеальним прасуванням без зайвих витрат!

Популярне

Подібні новини