Здивувала всіх подруг своєю ванною кімнатою: 20 тропічних рослин, які можна вирощувати в душі – дивовижно!

Коли ми думаємо про декор для ванної кімнати, то уявляємо полиці з аксесуарами, стильні принти в рамках чи яскраву шторку для душу. Але чи задумувалися ви коли-небудь про кімнатні рослини?

Більшість кімнатних рослин – це ніжні тропічні види, які природно розвиваються в теплих і вологих умовах тропічних лісів. Тому ванна кімната, особливо якщо в ній є вікно та ви приймаєте щоденний душ, може стати ідеальним місцем для їхнього вирощування.

Ба більше, сучасні тенденції інтер’єру пропонують розміщувати рослини не лише у ванній кімнаті, але й прямо в душовій кабіні. Вони можуть стояти на підлозі, висіти зі стелі, розташовуватись на бортику ванни або на поличці.

Однак якщо ви таки вирішите додати рослини у свій душ, то розташовуйте їх так, щоб на них не потрапляв прямий струмінь води – тропічні рослини люблять вологість, але не переносять надмірного зволоження ґрунту. Насправді їм, ймовірно, знадобиться менше води, ніж їхнім побратимам поза душовою кабіною.

Садівники назвали рослини, які можна вирощувати у ванній кімнаті
Садівники назвали рослини, які можна вирощувати у ванній кімнаті

Які рослини обрати для вирощування у ванній кімнаті?

Серед найкращих варіантів, які підходять для душу “в джунглях”, підходять такі рослини:

  • калатея,
  • орхідея Фаленопсис,
  • золотистий потос,
  • антуріум,
  • пілея, вона ж китайська грошова рослина,
  • філодендрон серцелистий,
  • хлорофітум чубатий,
  • пеперомія,
  • аспленіум гніздовий, вона ж папороть пташина,
  • та драцена Сандера, вона ж щасливий бамбук.

Натомість поза душовою кабіною у вашій ванній кімнаті чудово почуватимуться алое вера, китайська грошова рослина, більшість видів драцен, фікус та традесканція зебрина, якщо їх розмістити біля сонячного вікна.

Нефролепіс піднесений, відомий також як бостонська папороть, антуріум та монстера потребують прямого світла, тому їх слід ставити безпосередньо перед вікном.

Садівники назвали рослини, які можна вирощувати у ванній кімнаті
Садівники назвали рослини, які можна вирощувати у ванній кімнаті

Що робити, якщо у ванній немає сонячного світла?

Недостатня кількість природного світла не повинна вас зупиняти, якщо таки вирішили ванну кімнату перетворити на оазис. Є багато рослин, які чудово ростуть в умовах низького освітлення.

Серед них аглаонема, плющ звичайний, сансев’єрія трисмугова, філодендрон, щасливий бамбук, папороті, заміокулькас, спатіфілум і хлорофітум.

Натомість уникайте розміщення у ванній кімнаті кактусів, сукулентів та інших рослин, які звикли до сухих умов, адже вони не переносять надмірної вологи.

Загалом, для створення “тропічного душу” шукайте рослини, які мають схожі потреби в сонячному світлі та вологості, як у вашій ванній кімнаті. Додавши хоча б одну з цих рослин, ви зможете перетворити вашу ванну кімнату на справжній оазис, наповнений природою, яка надихатиме вас щоразу, коли ви приймаєте душ.

Популярне

Подібні новини