Подруга 15 років працювала покоївкою і навчила готувати дієвий розчин 1:3, який надовго видаляє пил

Пил складається з дрібних частинок мінерального або органічного походження, які здатні потрапити в середину оселі через відкриті вікна та двері, а також вентиляційні системи.

Розповідаємо, які доступні засоби допоможуть без зайвих зусиль видалити пил, а також завдяки чому можна надовго зберегти ефект чистоти після завершення прибирання.

Переважна більшість господинь вважає, що пил в оселі буде постійно, навіть за умови щоденного вологого прибирання. Однак насправді це зовсім не так. Варто всього лише знати кілька маленьких секретів, які з легкістю допоможуть зберегти ваш дім бездоганно чистим.

Чим найкраще витирати пил

Для очищення пилу експерти рекомендують використовувати ганчірки з мікрофібри чи щітки, оскільки вони мають здатність ефективніше притягувати дрібненькі частинки бруду завдяки своїм електростатичним властивостям. Тоді як звичайні тканинні ганчірки або пір’яні мітелочки лише переносять пил з одного місця на інше. Проте, якщо під час прибирання у вас відсутні мікрофібрової ганчірки, то тоді радять трішки змочити звичайну.

Засоби від пилу

Один із найпростіших способів – це придбати у крамниці спеціально розроблені засоби для очищення пилу, включаючи також і поліроль, котрі здатні не лише забезпечити догляд за поверхнями, проте й допомагають відштовхнути пилові частинки.

З цим простим, але ефективним розчином пил в квартирі не з'являється по 4 тижні
З цим простим, але ефективним розчином пил в квартирі не з’являється по 4 тижні

Ще один ефективний засіб – це кондиціонер для білизни. Для цього розведіть його у співвідношенні 1:3, де одна частина кондиціонера і три частини води. Далі в отриманому розчині змочіть ганчірку або розпорошіть його за допомогою пульверизатора на поверхні та протріть. Для того, щоб очистити скляні предмети побуту, радять застосовувати розчин з оцту та води чи спеціальні засоби, які з легкістю очищають скло.

Як правильно протирати пил

Найкраще розпочинати прибирання з верхніх поверхонь, поступово рухаючись донизу, щоб пил не зміг осісти на вже чистенькі меблі. Крім того, варто регулярно прати чи змінювати ганчірки, якими ви користуєтеся під час прибирання.

Ну і не слід забувати, що в переважній більшості випадків для ефективного видалення пилу буде достатньо і звичайної чистої води чи трішки зволоженої ганчірки.

Популярне

Подібні новини