Ніколи цього не роблю і маю щасливу долю! Що категорично не можна робити у гостях? 7 прикмет, які працюють

Чи замислювалися ви коли-небудь, що ваші дії в гостях можуть вплинути на ваше життя? І хоча навколо світ, де люди прагнуть пояснити все логічно, старі прикмети продовжують існувати поруч з нами.

Невинні помилки в чужому домі часто залишаються непоміченими, однак багато хто вірить, що вони можуть накликати біду або навіть відвернути удачу. Отож, якщо ви хочете бути успішними й щасливими, варто дотримуватися кількох простих правил поведінки в гостях.

Не мийте посуд у гостях

Це одна з найпоширеніших прикмет, яка стосується чужого дому. Здавалося б, допомогти господарям на кухні – це прояв поваги та вдячності, однак згідно з народними віруваннями, мити посуд у гостях категорично не рекомендується.

Чого не можна робити в гостях: 7 прикмет, до яких варто дослухатися
Чого не можна робити в гостях: 7 прикмет, до яких варто дослухатися

Причина криється у вірі, що разом з водою, якою ви змиваєте залишки їжі, ви можете “змити” з цього дому його добробут, щастя і гармонію. За народними прикметами, такий вчинок може не тільки позбавити господарів фінансової стабільності, але й відвернути від них удачу.

Також існує думка, що миючи посуд у гостях, ви підсвідомо втручаєтеся в енергетичний простір дому, адже ви ніби залишаєте частину своєї енергії, що може негативно вплинути на ваші стосунки з господарями.

Напротивагу також є повір’я, що під час миття посуду у гостях ви можете віддати свою енергію для відновлення енергії господаря житла. І натомість – позбавити її себе.

Не ставте сумку на підлогу

У багатьох країнах існує ще одна прикмета, що попереджає про фінансові проблеми. А саме, що сумка, залишена на підлозі, “відганяє” гроші, адже в ній, зокрема, носять гаманець

У гостях це може бути ще небезпечніше, адже чужий дім – це місце, де енергетика господарів переважає над вашою. Якщо ви хочете зберегти фінансову стабільність, не ставте сумку на підлогу, краще знайдіть для неї стілець або вішалку.

Не сідайте за кут столу

Однією з найпоширеніших прикмет є заборона сідати на куті столу. Вважається, що той, хто займає це місце, ризикує залишитися самотнім або в найближчі сім років не одружитися/не вийти заміж. Ба більше, деякі бабусі переповідають, що так ви можете накликати нещастя не мати дітей.

Хоча сучасні люди часто нехтують цією порадою, наші бабусі завжди переконувалися, що всі гості сидять рівномірно по периметру столу. Не хочете випробовувати долю? Краще підніміться й сядьте на інше місце!

Не витирайте стіл рукою

Якщо випадково щось розсипалося на стіл, не поспішайте хапати суху серветку чи витирати все власною рукою. У народі кажуть, що це може накликати і бідність, і голод.

І ми вже мовчимо, що витирати щось рукою – просто некрасиво.

Не залишайте ножа на столі після їжі

Згідно з прикметами, залишений на столі ніж може привести до конфліктів і сварок. Ба більше, це може загрожувати неприємностями господарям, адже кинутий ніж на столі може розлютити домовика.

Тому якщо ви хочете уникнути напруги в стосунках, завжди кладіть ножі разом з іншим посудом після трапези. Це проста, але важлива порада, яка допоможе зберегти гармонію і дружні відносини.

Не залишайте після себе порожній посуд

Коли ви приходите в гості і доїдаєте все з тарілки, варто відразу віднести її господарям. За одним з варіантів повір’я, залишений на столі порожній посуд може забрати вашу удачу і фінансовий добробут.

Тому не соромтеся запропонувати свою допомогу господарям – ви не тільки проявите хороші манери, але й захистите себе від неприємностей.

Не виходьте з дому, не попрощавшись

Це, мабуть, не лише ознака хорошого тону, а й одна з найдавніших прикмет, яку варто пам’ятати. Якщо ви йдете з гостинного дому не попрощавшись, це може означати, що ви більше ніколи не повернетеся сюди.

Люди вірили, що таким чином ви залишаєте свою енергію в чужому домі, а це може привести до того, що щось важливе залишиться незавершеним у вашому власному житті. Тож завжди дякуйте господарям і прощайтеся перед відходом.

Звичайно, ви можете ставитися до прикмет по-різному – як до забобонів або як до корисних порад, які допомагають уникнути неприємностей. Проте дотримуючись цих простих правил, ви не лише проявите повагу до традицій і звичаїв, але й забезпечите собі гармонію і щасливе життя. Хіба варто ризикувати, коли можна так легко уникнути проблем?

Популярне

Подібні новини