Капуста в дірочку – що робити? Плюньте на всі добрива і просто полийте капусту цим дармовим коктейлем

Вже практично з перших днів після висадки капусти у відкритий ґрунт на цю рослину починають "кидати" свій погляд багато видів різних шкідників. Дізнайтеся, як легко прогнати цих небажаних гостей.

Капуста має чимало ворогів: попелиці, слимаки, всюдисущі гусениці, а також хрестоцвіта блішка. Зокрема, блішка є найпоширенішим шкідником, який може за одну ніч повністю знищити розсаду капусти.

Експерти виділяють багато видів інсектицидів, які здатні ефективно боротися з цим шкідником. Проте перед збиранням врожаю краще уникати використання хімічних препаратів.

Головною ознакою присутності комахи є поява дірочок на листі та відсутність зав’язі на капусті. Через це, навіть коли слідів шкідника не видно, краще заздалегідь провести профілактичні заходи, використовуючи народні засоби, котрі не забруднюють ні рослину, ні ґрунт. До того ж, такі засоби можна застосовувати багаторазово без шкоди.

Одним із таких дієвих засобів є мильний розчин. Для його приготування слід натерти на терці 300 грамів господарського мила та розчинити його у 10 літрах води. Також можна використати рідке мило, але у об’ємі 400 мілілітрів. Отриманим розчином варто вранці обробити листя капусти.

Змішала все, що було під рукою і вуаля – суперефективний засіб для капусти від шкідників готовий
Змішала все, що було під рукою і вуаля – суперефективний засіб для капусти від шкідників готовий

Крім того, до господарського мила можна також додати соду. Для цього варіанту засобу спершу потрібно натерти 20 грамів господарського мила та розчинити його в 10 літрах води. Далі додати до отриманого розчину 3 столові ложки кальцинованої соди та перемішати до повного розчинення. Готовим розчином слід обприскати капусту рано-вранці, щоб засіб зміг повністю висохнути до вечора.

Ще один ефективний засіб можна приготувати на основі гірчиці. Для цього перш за все у 1 літрі води слід розвести 2 столові ложки нашатирного спирту та 15 грамів сухої гірчиці. Отриманим засобом варто обприскати капусту пізно ввечері.

Наступний засіб – настій з попелу. Для того, щоб його приготувати, потрібно у 10 літрів води висипати 2 столові ложки попелу (золи) та додати 1 столову ложку шампуню. Далі засіб варто перемішати та залишити настоюватися приблизно на 24 години. Перед проведенням обробки розчин рекомендують дуже добре збовтати.

До того ж, можна приготувати настій з кульбаб. Для цього квіти разом із корінням та листям радять промити та подрібнити за допомогою м’ясорубки. Далі 500 грамів отриманої суміші необхідно розбавити у 10 літрах води, додати 1 чайну ложку рідкого мила та все ретельно перемішати. Цим засобом можна проводити обробку як вранці, так і ввечері.

Популярне

Подібні новини