Зробіть це з полуницею в серпні 2024 року – навесні зберете такий рясний врожай, що вам і не снилося!

Саме у серпні важливо правильно доглядати за полуницею, щоб забезпечити високий урожай у наступному році, адже цей місяць є вирішальним для закладання бруньок та зміцнення її кореневої системи.

Правильний полив

У серпні проводити полив полуниці слід як мінімум двічі на тиждень. До того ж, навіть самі рослини вам підкажуть, що їм бракує вологи: їхні листки почнуть підсихати та в’янути. Полив можна здійснювати як під корінь, так і шляхом обприскування кущів, оскільки у цьому місяці сонце вже менш агресивне, тож ризик отримати опіки на листі мінімальний.

Мульчування

Саме мульчування сприяє утриманню вологи в ґрунті, захищає плоди полуниці від прямого контакту із землею та зменшує кількість бур’янів. Для мульчі рекомендується використовувати органічні матеріали, наприклад, солому, торф або сіно.

Обрізка хворого листя

Якщо ви помітили, що листочки почали покриватися плямами та хворіти, рекомендується провести обрізку. Для цього варто обережно зрізати листя, залишаючи при цьому тільки 3 або 4 здорових листки. Це необхідно для того, щоб оновити “зелену масу”. Крім того, також цю процедуру слід провести і з вусиками, якщо за якихось причин ви не встигли зробити це ще в липні.

У серпні доглядаю за кущиками полуниці за цією схемою
У серпні доглядаю за кущиками полуниці за цією схемою

Висадка нових кущів

У серпні радять висаджувати нові кущі полуниці, які неодмінно принесуть врожай наступного року. Найкраще проводити посадку увечері або під час похмурої погоди. Переконайтеся, що розсада має не менше трьох справжніх листочків. До того ж, полуницю слід висаджувати в заздалегідь підготовлені та зволожені лунки.

Крім того, рекомендується час від часу перевіряти рослину на наявність шкідників або хвороб та вчасно проводити обробку кущів, щоб запобігти проблемам.

Підживлення

У серпні полуниця потребує фосфорно-калійних добрив. Для приготування такої ефективної підгодівлі варто взяти 10-20 грамів суперфосфату та 10-15 грамів аміачної селітри (чи 5-10 грамів хлорного калію) та розвести їх у одному відрі води (зазвичай його об’єм становить 10 літрів).

Популярне

Подібні новини