Сусідка по секрету розповіла, для чого поливати деякі види кімнатних рослин мінеральною водою: я здивована!

Квітникарі, прагнучи покращити здоров'я своїх рослин, активно експериментують з методами догляду, наприклад, використовують мінеральну воду для поливу. Але цей спосіб підходить не всім видам рослин.

Чи доцільно поливати кімнатні рослини мінеральною водою і які переваги це може мати? Як різні види рослин реагують на мінералку? Про все це розповідаємо далі у матеріалі.

Чи можна використовувати мінералку для поливу рослин?

Експерти стверджують, що мінеральна вода не в усіх випадках є корисною для рослин. Для того, щоб зрозуміти чому саме, слід звернути увагу на її склад. Зокрема, мінеральна вода часто містить значну кількість магнію та калію, а також сіль, яка може негативно впливати на рослини і засолювати ґрунт.

Що станеться, якщо полити рослину мінералкою?

Навіть якщо не звертати увагу на сіль у складі, то мікроелементи магній та калій також не для всіх рослин приносять користь. Однак сукуленти, алое та грошове дерево добре на них реагують. В результаті ці рослинки починають активно розростатися та ставати набагато яскравішими.

Хоча експерти зазначають, що навіть для таких кімнатних рослин використовувати мінеральну воду слід помірно, близько 2-3 разів на тиждень. До того ж, перш ніж поливати рослини, воду рекомендується підготувати: залиште її відкритою на деякий час, щоб вуглекислий газ встиг випаруватися.

Полийте ці кімнатні рослини мінеральною водою і насолоджуйтеся їх яскравими квіточками
Полийте ці кімнатні рослини мінеральною водою і насолоджуйтеся їх яскравими квіточками

Крім того, не вся мінеральна вода підходить для поливу рослин. Найкраще використовувати “столову” воду. Вона містить менше мінеральних речовин порівняно з “лікувальною” водою.

Експерти також рекомендують розбавляти мінералку за допомогою звичайної води. Для цього варто взяти 200 мілілітрів мінералки та 1 літр води і полити отриманою сумішшю квіти під корінь. Найкраще застосовувати цей розчин один раз на 30 днів, щоб перевірити, як рослина буде реагувати на таке добриво. Після цього можна поступово збільшувати частоту поливу.

Однак зверніть увагу, що є види рослин, для яких в жодному разі не можна використовувати полив за допомогою мінералки. До них належать орхідея, антуріум, камелія та азалія.

Популярне

Подібні новини