Баба Оля спровадила нематод із землі “за ворота”: взяла звичайний купорос, і тепер її врожай – як з картинки

Незважаючи на те, що часник сам по собі є найпотужнішим фітонцидом та інсектицидом, після його збирання в землі можуть залишитися нематоди, часниковий кліщ та спори борошнистої роси.

Все це загрожуватиме майбутнім посадкам і за зиму нікуди не подінеться. Тому перед посадкою нових рослин або просто для підготовки ґрунту до зимування необхідно за нею доглядати.

Для початку необхідно просто перекопати грядку та видалити всі бур’яни з ділянки до останньої травинки, тому що вони можуть бути джерелами зарази у майбутньому. Потім обробляємо ґрунт наступним розчином: на відро води беремо 100 грамів мідного купоросу і проливаємо по грядці кожні два квадратні метри в такому об’ємі.

Городники розповіли, чим обробити грунт від шкідників
Городники розповіли, чим обробити грунт від шкідників

Замість купоросу можна використовувати фітоспорин, триходерму, трихоплант та інші фунгіцидні препарати. Після цього обов’язково вносимо на грядку сечовину у сухому вигляді по 20 грамів на кожен метр ділянки і поливаємо зверху чистою водою максимально рясно.

А вже ближче до зими можна на кожен квадратний метр внести по половині відра гною або перегною, щоб відновити мінеральний баланс. Також можна посадити сидерати, якщо цього року грядка вам не знадобиться.

Після озимого часнику досвідчені дачники рекомендують посадити зелень. У руколи, кропу, петрушки та салату дуже короткий період вегетації, і до настання холодів ви зможете зібрати добрий урожай. Але для соковитої зелені потрібно висаджувати її у добре зволожені та удобрені азотом борозни, а в посуху поливати вечорами теплою водою.

Використовуючи наші рекомендації в результаті ви отримаєте щедрий врожай на родючій землі. Бажаємо вам успіхів у городництві та всіляких гараздів!

Популярне

Подібні новини