Баба Віра відкрила мені очі: цей серпневий ритуал з полуницею творить дива. Врожай буде – закачаєшся

Якщо ви зібрали полуницю і вже вирішили, що можна залишити кущики до наступної весни, це велика помилка. Ця ягода вимагає постійного догляду.

Якщо наступного року ви також хочете отримати хороший урожай, закладати фундамент цього потрібно вже зараз. У серпні нас чекає підживлення, обрізання та профілактика від шкідників.

У цій статті ми розповімо, що та як треба робити. Відразу скажемо, що є лише два способи обрізання. Повне обрізання включає скошування пагонів, а часткове – видалення лише старих вусиків та листя.

Обидва методи мають право на життя залежно від віку куща. Якщо кущу більше 4 років, ми робимо повне обрізання, а молодим рослинам достатньо видалити вуса і старе пошкоджене листя.

Дачники розповіли про важливу дію з полуницею в серпні
Дачники розповіли про важливу дію з полуницею в серпні

Робити це потрібно за допомогою гострих ножиць, щоб не пошкодити стебла. І пам’ятайте, що якщо рослина почала хворіти, всі листя та пагони треба видалити, незважаючи на вік та особливості полуниці. Як тільки ми обрізали нашу полуницю, обов’язково вносимо для неї правильне підживлення.

Зростання нових пагонів зараз не потрібне, а ось наростити міць коренів не завадить. Тому підійдуть калійно-фосфорні підживлення. Можна зробити настій із золи, внести суперфосфат чи монокалій фосфат. Не забуваємо також проводити профілактику від борошнистої роси, сірої гнилі та плямистості.

Дачники розповіли про важливу дію з полуницею в серпні
Дачники розповіли про важливу дію з полуницею в серпні

Для цього можна обробити кущі слабким розчином мідного купоросу та бордоської суміші або ж засобом Оксихом, який є достатньо ефективним проти будь-яких захворювань. Розводити його потрібно суворо за інструкцією.

Популярне

Подібні новини