Більше не купую цей “диво” сорт помідорів: продавець на ринку сказав те, що я не змогла пропустити повз вуха

Часто можна зустріти поради, які томати слід висаджувати на городі, але мало хто цікавиться, які сорти варто оминати. У цьому матеріалі робимо огляд на найбільш неродючий різновид помідорів.

Томати. Без них неможливо уявити українське літо. Наша родюча земля щороку дарує нам щедрі врожаї помідорів, але насправді не всі сорти навіть на нашому неймовірному чорноземі ростуть однаково добре.

Багато років тому з’явився новий сорт під назвою “Атлантинда”, який обіцяв бути справжнім подарунком для дачників. З опису сорту здавалося, що це ідеальний варіант для тих, хто мріє про великі, важкі плоди з яскраво-червоним забарвленням. Кущі визначили, як напівдетермінантні. Виростати вони б мали заввишки до 1,6 метра, а кисті родити 4-5 великих томатів, масою до 400 грамів, мали б стати окрасою будь-якого городу.

Городники розповіли, чим слід обробляти помідори для зав'язі
Городник назвав найбільш неродючий сорт томатів: дрібний та кислий

Однак, як це часто буває, теорія і практика значно розійшлися. Ті, хто вирішив виростити “Атлантинду” на своїх ділянках, швидко зіткнулися з розчаруванням. Городники на форумах масово ділилися своїм гірким досвідом: замість очікуваних врожаїв отримували лише жалюгідні паростки з кількома дрібними плодами, що не відповідали жодним очікуванням. Навіть у найсприятливіших умовах вирощування сорт виявляв себе як неродючий.

Цікаво, що у мережі можна знайти інформацію, що даний різновид вивели “на болотах”, у Сибіру. Тому й не дивно, що він у нас не приживається. До речі, навіть на сайтах продажу насіння у помідорів в середньому рейтинг вище 3,5 не підіймається.

Городник назвав найбільш неродючий сорт томатів: дрібний та кислий

Краще ви посадці томатів звернутися до гарних перевірених сортів, як-от “Санька” або “Ведмежа Лапа”. З року в рік дачники нахвалюють їхні врожаї, виплекані саме з цих різновидів. Тож, не випробовуйте долю!

Популярне

Подібні новини