Підгледіла, як сусідка біля будинку висаджувала ці 2 рослини: виявилося, що вони допомагають прогнати ос

Літом оси можуть доволі серйозно надокучати багатьом людям, облаштовуючи гнізда під дахом будинку чи в інших важкодоступних місцях. Дізнайтеся, як ефективно прибрати осу з квартири або ж на природі.

Запахи, які не люблять оси

Осам не подобаються різкі та сильні запахи, зокрема м’яти й полину. Хоча деякі дачники вважають, що ці рослини можуть відлякувати не тільки ос, а й комарів і кліщів, однак цей метод працює не в усіх випадках. Зокрема, обкопування ділянки полином може зменшити кількість комах, проте оси та комарі все ще можуть проникати в будинок і завдавати шкоди. Експерти відзначають, що для відлякування ос можуть допомогти сильні хімічні запахи, такі як бензин, етиловий спирт та гас.

Як можна прогнати осу з приміщення

Для боротьби з осами можна створити спеціальні приманки. Наприклад, розмістіть на блюдечку шматочки риби чи м’яса. Робочі оси принесуть їжу в гніздо, де вона буде використана для годування самки та личинок.

Якщо в приміщенні виявилося гніздо ос, не поспішайте використовувати отрутохімікати. Спочатку одягніть маску та рукавички, потім накрийте гніздо дуже щільним пакетом і надійно закріпіть його на місці. Далі проріжте невеличку щілину в пакеті і вставте через неї ковпачок спрею (який можна придбати в спеціалізованій крамниці) та обробіть гніздо засобом для знищення ос.

Тепер оси до мого будинку не наближаються і на кілометр
Тепер оси до мого будинку не наближаються і на кілометр

Для виготовлення пасток для ос також використовують солодкі речовини, оскільки комахи їх люблять. Наприклад, наповніть пластикові пляшки компотом або сиропом, розведеним водою, приблизно на половину. Оси, потрапивши всередину, не можуть вибратися і гинуть. Це допомагає зменшити чисельність осиних колоній. Для більшої ефективності можна додати отруту в солодкий десерт.

Також можна розмістити стручки гіркого перцю біля дверей або на горищі. Вони відлякують ос, змушуючи їх шукати інші місця для створення гнізда.

Як прогнати осу на природі

Для відлякування ос часто використовують спеціальні спреї, які можна придбати в аптеках. Іншим методом є спалювання гуми на природі або розпалювання багаття з соснових дров у саду, на городі або у дворі.

Оси не переносять запах сосни, який для людини є нейтральним. Тому поки багаття горить, можна спокійно працювати на ділянці, оскільки цей дим буде відлякувати комах. Щоб уникнути ос на столі в альтанці, на терасі або під час пікніка, можна підпалити невелику гілочку сосни, ялини або полину.

Популярне

Подібні новини