Втоптаний килим розпушився на очах: ​​”розпорошила” це на ворс – піднявся через 1 хвилину і пахне свіжістю

Килим завжди додає затишку в оселі, робить інтер'єр приємнішим, але що робити, коли ворс стає пом'ятим та виглядає непривабливо? Ділимося цікавим лайфхаком.

Як відновити старий килим? З цим питанням стикається чимало господинь. Часто буває так, що улюблений предмет інтер’єру стає заяложеним та втрачає первинний вигляд. Важкі меблі і просто тривалий термін експлуатації залишають вм’ятини і деформують ворс.

Звісно, можна завжди звернутися до спеціалістів та у хімчистку, але навіщо витрачати кошти і час на все це? У домашніх умовах можна досягти такого ж результату.

Експерти розповіли, як швидко вивести на килимі плями та запахи
Експерти розповіли, як в домашніх умовах розпушити старий килим

Для цього знадобиться три компоненти і ви їх знайдете в аптечці та на кухні. Це — звичайна харчова сода, перекис водню та будь-яке рідке мило. Вони складають основу цього дивовижного засобу, який змусить ваш килим буквально розпушитися. Пропорції тут грають важливу роль – всі інгредієнти потрібно взяти в рівних частинах і розвести в одному літрі води. Після цього суміш ретельно збовтується та переливається у пляшку з пульверизатором.

Перший крок до відновлення килима — ретельно пропилососити та пройтися щіткою проти ворсу. Це допоможе видалити поверхневий бруд та підготувати поверхню до нанесення засобу. Далі потрібно рівномірно розпорошити підготовлену суміш по всьому килиму.

Чим відмити старий килим від застарілих плям: поради експертів
Експерти розповіли, як в домашніх умовах розпушити старий килим

І ось тут починається справжня магія: всього за 1,5-2 години ваш засіб просочиться до кожної волосинки виробу. Сода, вступаючи в реакцію з перекисом буде виділяти кисень, тим самим піднімаючи ворс.

Після висихання варто взяти жорсткий гребінь для волосся та легкими рухами пройтися по килиму. Це додасть виробу додаткової м’якості. Завершальний етап – ще раз пропилососити, щоб прибрати залишки соди та мила.

Популярне

Подібні новини