Поклала лавровий лист у кишеню – і зажила спокійно: цей “шахер-махер” здивував мене своїм дивовижним ефектом

Ви чули коли-небудь про те, що слід класти у кишеню лавровий лист? Звучить чудернацько, але насправді це дуже корисний лайфхак, який точно стане у пригоді.

Лавровий лист. Ця чудова приправа, яка додає смаку та аромату стравам, ймовірно пришла в Україну разом з греками-переселенцями у незапам’ятні часи. Звісно, на наших родючих ланах ця рослина вродила і згодом міцно увійшла у раціон. Навіть борщ не обходиться без додавання цього чарівного листка.

Втім, не лише у страви, а й у кишеню та крупи його можна додавати.

Маленька хитрість хороших господинь: як швидко очистити унітаз лавровим листом
Для чого класти у кишеню лавровий лист: думка експертів

Передусім, запах спеції ну дуже противний комахам. Зокрема, міль – одна з тих шкідниць, яка не переносить аромату лавра. Тому, під час літнього сезону або коли хутряний одяг довгий час зберігається у шафі, можна використовувати цю приправу. Просто поклавши кілька листочків у кишеню або розмістивши їх між шарами одягу, можна запобігти появі цих непроханих крилатих гостей.

Крім цього приправа має також практичне застосування і в кухонних шафах. Якщо покласти його у контейнер з крупами, він може відлякати харчову міль, яка часто псує запаси продуктів. Щоб зберегти його ефективність, важливо періодично змінювати лавровий лист на новий, оскільки він швидко втрачає свій аромат, особливо якщо зберігається не в герметичній упаковці.

Експерти розповіли, як лавровий лист може замінити кондиціонер для прання
Для чого класти у кишеню лавровий лист: думка експертів

Крім практичних властивостей, лавровий лист завжди мав особливе значення у народних традиціях. Його використовували як амулет, що приносить удачу, захищає від злих сил та приваблює багатство. Згідно з традиціями, якщо покласти спецію у кишеню, це посприяє залученню фінансового успіху, а також захистить від темних духів. Пращури вірили, що приправа відвертає людей, які можуть нанести вам вроки.

Популярне

Подібні новини