3 “прекрасні” рослини, яких не буде в моєму саду ніколи: це було найгірше рішення – посадити їх

Сад — чудове місце для натхнення та створення власної райської оази. Втім, не всі рослини для цього підходять. Розповідаємо про 3 види насаджень, які варто оминати увагою.

Сад — справжня царина для творчості. Можна створити неймовірний ландшафт, але, якщо обирати неправильні рослини, то легко навіть найквітучіша ділянка перетвориться на захаращений чагарник.

При підборі насаджень не варто обирати м’яту. Ця, на перший погляд, ароматна та корисна зелень легко може перетворитися на бур’ян. Висаджена у відкритому ґрунті, вона може швидко зайняти значну територію, витіснивши інші трави. З газоном ця рослина взагалі не дружить. Щоб уникнути проблеми, пов’язаної з розростанням цієї культури, рекомендується садити її в окремі контейнери або обмежувати зону її росту за допомогою спеціальних загороджень.

Експерти назвали 3 рослини, які не слід висаджувати у саду

Флокси є прикрасою будь-якої клумби завдяки своїм яскравим квітам та насиченим кольорам. Однак, за всіх їхніх переваг вони можуть бути вразливими до низки захворювань, зокрема до борошнистої роси. Ця грибкова інфекція здатна негативно вплинути на здоров’я самих флоксів і перекинутися на інші рослини. Щоб зберегти квіти у відмінному стані, слід регулярно проводити профілактичні заходи, використовуючи спеціальні засоби захисту від грибкових хвороб. Правильний догляд і своєчасне лікування дозволять насолоджуватися їхньою красою довгі роки.

Садівники розповіли, як позбутися борошнистої роси на флоксах
Експерти назвали 3 рослини, які не слід висаджувати у саду

Останнім часом стало популярно висаджувати екзотичні рослини. Зокрема бамбук звичайний. Дійсно ця екзотична рослина здатна створити вражаючу декоративну композицію на вашій ділянці. Однак, її варто уникати через агресивну кореневу систему, яка може швидко розростатися і завдавати шкоди не лише іншим рослинам, а й садовим конструкціям.

Якщо ви все ж вирішили висадити цей вид, обов’язково використовуйте спеціальні кореневі бар’єри або обмежувачі, які запобігатимуть його неконтрольованому розповсюдженню. В іншому випадку, догляд за таким садом може перетворитися на постійну боротьбу з нестримним бамбуком.

Популярне

Подібні новини