Проста суміш із 2 інгредієнтів врятує ваші рослини від попелиці – і без шкоди для врожаю: спробуйте і ви

Цінителі натуральних засобів на ділянці воліють боротися з попелицею простими й безпечними способами, і найкращим з них є харчова сода. Нею можна обробляти кущі та дерева навіть під час плодоношення.

Вона не токсична та безпечна як для людини, так і для посадок.

Використовуючи соду, досвідчені дачники можуть відразу вбити двох зайців: підгодувати рослину, захистивши її від хвороб, і знищити попелицю. Сода дуже дешева, купити її можна у будь-якому магазині. Вона не завдає шкоди корисним комахам і абсолютно безпечна для всіх, крім попелиці та мурах.

Якщо приготувати правильний розчин, сода в комбінації з сіллю допоможе знищити всю попелицю на ділянці вже за одну обробку, що дуже важливо для майбутнього плодоношення.

Наприклад, якщо хоча б на 10 днів затягнути з обприскуванням, попелиця може знищити до 80 відсотків урожаю та повністю занапастити дерева, висмоктавши з них цілющі соки. Розчин для обприскування готується наступним чином: на п’ять літрів теплої води додаємо дві столові ложки харчової соди та одну чайну ложку солі.

Городники розповіли, як безпечно вивести попелицю з городу
Городники розповіли, як безпечно вивести попелицю з городу

Сіль у цьому розчині потрібна для того, щоб довше затримати розчин на листі та створити несприятливе середовище для повернення попелиці. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, додаємо столову ложку миючого засобу для посуду як прилипач і обприскуємо з дрібного пульверизатора.

Якщо досвідчені дачники обприскують дерева та кущі в момент плодоношення, то для вживання плоди потрібно просто сполоснути перед тим, як з’їсти.

А якщо попелиці дуже багато в деяких місцях, городники рекомендують вручну струсити найбільші колонії комах. Після цього обробка буде ще ефективнішою.

Популярне

Подібні новини