Клопи більше не псують мій солодкий сон – готую цю “потужну” суміш із 4-х всім відомих трав: ефект порадує

Клопи належать до маленьких неприємних комах, які в основному мешкають у ящиках, м'яких меблях, матрацах, постільній білизні та плінтусах. Розповідаємо, як їх можна легко прибрати з будинку.

Фахівці зазначають, що клопи є особливо небезпечними для людей, оскільки укуси цих комах можуть викликати почервоніння, свербіж і навіть алергію. Саме тому боротьбу з клопами рекомендується розпочинати одразу ж, як тільки ви їх помітите. Зазвичай ці дрібні шкідники створюють свої гнізда на полицях з одягом, у м’яких меблях, а також у матрацах.

Як легко позбутися клопів

Для того, щоб назавжди позбутися клопів, необов’язково вдаватися до спеціальних хімічних засобів – можна скористатися перевіреними народними методами.

Наприклад, можна використовувати суміш бензину, гасу та скипидару. Ця комбінація є доволі агресивною, тому перед початком процедури варто переконатися, що у вас буде можливість кудись переїхати на декілька днів. Змішавши всі три інгредієнти, розпиліть отриманий розчин у приміщенні, де були помічені клопи. Після цього щільно зачиніть вікна й двері та залиште оселю на добу. Після повернення важливо провести ретельне вологе прибирання та добре провітрити приміщення. Щоб закріпити ефект, процедуру варто повторити через три тижні.

Клопи тепер ні на кілометр не наближаються до моєї квартири – роблю цю дієву суміш
Клопи тепер ні на кілометр не наближаються до моєї квартири – роблю цю дієву суміш

Інший метод полягає у використанні столового оцту. Просто змочіть ганчірку в оцті та протріть усі поверхні в оселі. Ефективним засобом є також ефірні олії евкаліпту та лаванди. Їх рекомендується налити в аромалампу та залишити на декілька годин у приміщенні.

Клопам не подобаються різкі аромати, тому можна використати валеріану, полин, чебрець та розмарин. Слід розмістити суміш цих сухих рослин по всій оселі. Крім того, у глибокій мисці можна підпалити букетик із цих трав та обкурити ним приміщення.

Також ефективним методом боротьби з клопами є обробка високими температурами. Спочатку зберіть всю постільну білизну та виперіть її в гарячій воді, а потім праскою або пароочисником обробіть усі м’які меблі в будинку. Однак для досягнення максимального результату прання та обробку меблів парою потрібно проводити за температури не нижче 60°C.

Досвідчені господині також радять розмістити гвоздику в кутах ліжка, оскільки її аромат досить легко проганяє цих небажаних гостей.

Популярне

Подібні новини