Шкідники? Фітофтора? Забудьте! Ця сольова “магія” захистить ваші томати і продовжить плодоношення до холодів

Сьогодні ми розповімо про чудове підживлення — воно дуже просте, безкоштовне та ефективне, хоч і не є панацеєю. Всі деталі та пропорції в матеріалі.

Таке підживлення дуже легко зробити, інгредієнт завжди є на кухні, і воно позитивно впливає на якість та кількість майбутніх томатів на ділянці. Використовувати його дуже просто, а ефектом буде продовження плодоношення на 1-2 тижні, захист рослин від хвороб та шкідників.

Мова в цій статті піде про звичайне сольове підживлення, яке досвідчені дачники використовують для томатів щороку. Обробка сольовим розчином допомагає позбутися шкідливих комах на томатах, оскільки для одних створює плівку на листі, а інших відлякує своїм солоним присмаком.

Якість томатів після такої обробки покращиться, ґрунт збагатиться корисними речовинами, а зав’язі з плодами формуватимуться набагато швидше.

Існує три способи приготування сольових розчинів залежно від цілей. Для боротьби з фітофторозом та для його профілактики готують концентрований розчин: на одне відро води додають двісті грамів солі та обробляють томати по листю з усіх боків. Плоди також можна обробити — їх смак тільки покращиться.

Городники розповіли про підживлення томатів сіллю
Городники розповіли про підживлення томатів сіллю

Підживлення томатів роблять з початку цвітіння до кінця збирання врожаю щотижня. Додають на відро води один склянку золи та ложку солі, ретельно змішують і вносять по літру під кожен кущик.

А щоб томати росли більш цукристими та смачними, використовують слабоконцентрований розчин. Усього одна столова ложка на відро води і полив під корінь томату дозволяють виростити дуже смачні, соковиті та м’ясисті томати.

Спосіб підживлення абсолютно безпечний і досконалий, точно сподобається кожному дачнику.

Популярне

Подібні новини