У серпні 2024 року посадіть редиску на городніх ділянках за цією схемою: кум-агроном поділився по секрету

Ранньостиглі сорти салатної редиски вирощуються швидко та без особливих зусиль, дозволяючи отримати врожай вже через 3-4 тижні. Вона безперечно є однією з найкращих культур для висіву в серпні.

Редиску можна висаджувати на грядки після збору врожаю часнику та цибулі, підсівати до картоплі, або ж висаджувати в теплиці поруч з помідорами та огірками. Цей корисний та смачний овоч чудово заповнює будь-які порожні ділянки на городі. Розповідаємо далі у матеріал, як легко посадити та виростити редиску як у відкритому ґрунті, так і в теплиці.

Як правильно вирощувати редиску у відкритому ґрунті

Для того, щоб виростити редиску у відкритому ґрунті, почніть з підготовки ділянки: потрібно ретельно прополоти, розпушити землю та видалити рештки рослин, якщо висаджуєте після збору попереднього врожаю. Земля повинна бути пухкою для належного розвитку коренеплодів. Додайте компост, адже редиска дуже добре реагує на органічні добрива, проте уникайте свіжого гною, оскільки він може нашкодити ніжним кореням.

Далі необхідно зволожити ґрунт та посіяти насіння на глибину 1 см, розташовуючи їх на відстані близько 2,5-5 см одне від одної, залишаючи між рядами 15 см. Після посіву слід знову полити ґрунт та підтримувати його вологим для забезпечення швидкого і рівномірного росту.

Редиску у серпні на городніх ділянках висаджую тільки за цією ефективною схемою
Редиску у серпні на городніх ділянках висаджую тільки за цією ефективною схемою

Не забувайте регулярно прополювати грядки, щоб уникнути конкуренції за вологу і світло. Найзручніше робити це вручну тому, що використання мотики може пошкодити коренеплоди. Рекомендується збирати врожай редиски, коли коренеплоди досягають приблизно 2,5 сантиметра у діаметрі.

Як правильно вирощувати редиску в теплиці

Для того, щоб отримати якісний урожай редиски в теплиці, слід знати декілька важливих нюансів. По-перше, якщо попередні культури, такі як помідори чи огірки, виснажили ґрунт, урожай редиски може бути невеликим. Щоб уникнути цього, додайте компост до ґрунту, а після цього рясно полийте його настоєм з листя бур’янів. До того ж, необхідно ретельно перекопати землю, щоб наситити її киснем.

По-друге, під час підготовки грядки для редиски в серпні не забудьте внести калійні добрива – це допоможе отримати якісні коренеплоди.

Популярне

Подібні новини