Без спеціальної машинки: бабуся навчила, як легко можна прибрати ковтунці з речей – 7 дієвих способів

Якщо раптом на своєму улюбленому одязі ви виявили неприємні ковтунці, не варто хвилюватися. Розповідаємо, як навіть без спеціальної машинки зробити так, щоб речі не виглядали зношеними і старими.

Коли на улюблених речах з’являються ковтунці, це не обов’язково свідчить про низьку якість матеріалу. Найчастіше це наслідок неправильного догляду, наприклад, невірного прання або сушіння. Як ефективно усунути ковтунці з одягу – розповідаємо далі у матеріалі.

Щоб прибрати набридливі ковтунці з одягу, можна використовувати кілька нестандартних методів. Один із варіантів – скористатися бритвою. Для цього слід взяти станок для гоління, натягнути тканину в проблемній зоні та обережно провести лезом, намагаючись не порізати матеріал.

Інший спосіб – використання пемзи. Жорсткий камінчик добре справляється з ковтунцями на грубих тканинах, наприклад, таких як пальто. Тут слід виконати ті ж дії, що й з бритвою.

Для більш терплячих людей підійдуть ножиці. У цьому випадку потрібно зрізати кожен ковтунець окремо, що забезпечить більш акуратний результат, оскільки волокна будуть зрізані, а не обірвані, як у інших методах. Це допоможе зменшити ймовірність стрімкої появи нових ковтунців.

Кілька вправних рухів – і ковтунців на улюблених речах, як і не було
Кілька вправних рухів – і ковтунців на улюблених речах, як і не було

Гребінець із дрібними зубцями також може стати в пригоді. Він ефективно розплутує довгий ворс на тканині, якщо рухи здійснювати плавно і в напрямку розташування волосків, не натягуючи матеріал.

Зубна щітка – ще один корисний інструмент для боротьби з ковтунцями на довгому ворсі. Використовуйте стару, але чисту щітку, щоб не забруднити одяг, і проводьте нею по проблемних ділянках, щоб ефективно видалити ковтунці.

Щоб ефективно боротися з дрібними ковтунцями, можна скористатися жорстким боком звичайної губки для миття посуду. Такий підхід допоможе видалити невеликі ковтунці. Для більшого ефекту переверніть губку, злегка змочіть її, і вона також допоможе прибрати ворс з одягу.

Ще один корисний інструмент у боротьбі з ковтунцями – липка стрічка або скотч. Необхідно просто пройтися стрічкою по проблемних ділянках, притискаючи її до тканини та різко відриваючи. Скотч ефективно захоплює не тільки ковтунці, але й шерсть чи інше сміття, допомагаючи підтримувати ваш одяг у чистоті.

Популярне

Подібні новини