Підслухала у черзі на базарі, як приготувати трав’яне добриво 1:10 – огірки будуть солодшими за мед

Кожен, хто займається вирощуванням на городі, витрачає чимало часу та зусиль, прагнучи отримати багатий і смачний урожай. Однак буває, що плоди не такі, як хотілося б, наприклад, коли огірки гірчать.

Причини, чому огірки гірчать

Неправильний догляд та коливання температури здатні викликати в огірків доволі сильний стрес, що сприяє підвищеному виробленню кукурбітацину, який і надає плодам гіркоти.

Відтак, огірки можуть гірчити через неправильний полив. Рослинам слід забезпечувати воду, яка має температуру не нижче 20 градусів, оскільки холодна вода створює стрес для них. Тому під час спекотної погоди огірки слід поливати щодня – найкраще це робити вранці або ввечері, використовуючи не менше одного відра води на кожну рослину. У похмурі дні полив слід здійснювати один раз на три дні, не допускаючи пересихання ґрунту. Якщо погода прохолодна, але сонячна, поливати огірки потрібно через день.

Ще однією причиною гіркоти у огірках є перепади температури повітря. Тому, коли на вулиці холодає, рекомендується замульчувати рослини тирсою, сіном або соломою. Якщо холодна погода триває два-три дні, то тоді варто провести обприскування кущів “Епіном”, щоб допомогти рослинам впоратися зі стресом.

З цим ефективним трав'яним добривом 1:10 мої огірочки виростають неймовірно хрусткими
З цим ефективним трав’яним добривом 1:10 мої огірочки виростають неймовірно хрусткими

Чим підгодувати огірки, щоб вони не гірчили

Під час сильних дощів огірки здатні втрачати азот, через це дуже важливо підживити їх цим мікроелементом. Для цього можна використовувати настій на основі коров’яку або зеленого добрива у пропорції 1:10 чи настій курячого посліду у співвідношенні 1:20, щоб компенсувати втрати.

Огіркам також потрібні магній та калій. Для цього підживлення можна взяти дві склянки деревного попелу, настояти їх у 10 літрах теплої води протягом двох діб, а потім полити огірки, використовуючи по півлітра настою на кожну рослину. Альтернативно, можна застосувати монофосфат калію у кількості 10-15 грамів на 10 літрів води для поливу. Таке підживлення допоможе усунути гіркоту й поліпшити смак огірків.

Однак якщо ви вже зібрали гіркі огірки, то тоді спробуйте вимочити їх у підсоленій воді приблизно 6-12 годин, щоб зменшити гіркоту.

Популярне

Подібні новини