Уже кілька років дотримуюсь цих 5 простих порад у догляді за монстерою – квіточка дає листя в 3 рази швидше

Монстера – це екзотична вічнозелена рослина. Вона не потребує складного догляду, але важливо забезпечити їй оптимальні умови, щоб рослина могла активно зростати та розвиватися.

Полив: головні правила

Монстера вимагає стабільного, проте помірного поливу. Тому зволожувати ґрунт потрібно лише тоді, коли він підсохне на кілька сантиметрів углиб. Частота поливу залежить не лише від самої пори року, але також і від температури у приміщенні. Наприклад, якщо у кімнаті тепло навіть зимою, то у такому випадку слід дотримуватися літнього графіку поливу – кожен день чи через день.

Освітлення

Монстера потребує добре освітленого місця для розміщення, однак без попадання прямого сонячного світла на листя. Оптимальною умовою є стабільне розсіяне освітлення.

Опори

Монстера відноситься до кімнатних рослин, які потребують підтримки у вигляді опор, що здатні підтримувати її в процесі росту. Такі опори рекомендується встановлювати в горщик під час пересадження молодих рослин.

Тільки з таким доглядом за монстерою моя квіточка дає листя втричі швидше
Тільки з таким доглядом за монстерою моя квіточка дає листя втричі швидше

Підгодівля

Молоді рослини монстери не потребують підживлення, натомість дорослі вимагають регулярного внесення добрив. Підживлення можна проводити з середини весни і аж до кінця літа, використовуючи переважно мінеральні добрива, проте чергування їх з органічними добривами забезпечить кращий результат. Рекомендується підживлювати рослину один раз кожні два тижні.

Основні правила правильного пересаджування

Протягом перших 3-х років її слід пересаджувати щороку, а після цього – один раз на кілька років. Наприклад, п’ятирічну монстеру рекомендується пересаджувати кожні чотири роки, вибираючи горщик відповідного розміру. Однак важливо регулярно оновлювати верхній шар ґрунту, замінюючи його на свіжий щорічно.

Для процедури пересаджування радять використовувати вже готові спеціальні ґрунтові суміші, що продаються в квіткових магазинах, або приготувати її власноруч. Ідеальний склад включає перегній, дернову і торф’яну землю в співвідношенні 2:1:1, з додаванням однієї частини піску. Молодій рослині краще підходить слабокислий або нейтральний ґрунт.

Популярне

Подібні новини