Більше не витрачаю години на прибирання шерсті з одягу: використовую ці 7 трюків на будь-який смак

Багато власників домашніх тварин стикаються з проблемою шерсті, яка покриває не лише одяг, а й меблі. Дізнайтеся у цьому матеріалі, як за допомогою доступних засобів з легкістю прибрати шерсть.

Липкий ролик

У магазині можна придбати спеціальний липкий ролик, який допоможе швидко позбутися шерсті. Є варіанти з матеріалу, що легко очищається водою, або одноразові ролики з липкою стрічкою. Вони дозволяють без зусиль очистити меблі та одяг – достатньо просто провести липкою частиною по поверхні.

Велюрова щітка

Для догляду за пальто та делікатними тканинами чудово підходить велюрова щітка. Під час чищення рухайте щітку по тканині, знімаючи зібрану шерсть руками. Варто чистити в напрямку переплетення ниток, щоб забезпечити найбільш ефективне видалення шерсті.

Волога губка

Для цього способу необхідно взяти звичайну губку, намочити її та дуже добре віджати, а потім всього лише пройтися нею по поверхні одягу чи меблів, дотримуючись одного напрямку від краю до краю. Таким чином волога губка ефективно видалить шерсть із тканини.

Кілька простих вправних рухів, і шерсть на одязі та тканинах зникає вмить
Кілька простих вправних рухів, і шерсть на одязі та тканинах зникає вмить

Бритва

Використайте звичайну бритву для гоління, обережно провівши нею по тканині зверху вниз. Будьте уважні, щоб не пошкодити матеріал. Крім того, бритва не тільки знімає ворсинки, але й ефективно усуває ковтунці, діючи подібно до спеціального пристрою.

Пемза

Пемза ідеально підходить для очищення светрів та одягу на флісі, ефективно видаляючи також і ковтунці. Однак важливо не натискати надто сильно, щоб не пошкодити тканину.

Нейлон і капрон

Вам знадобляться колготки або капронові шкарпетки. Одягніть їх на руку як рукавичку і пройдіться по тканині, поки вся шерсть не збереться на поверхні.

Рукавичка для вичісування тварин

Ці рукавички ефективно притягують шерсть, тому після вичісування вашого улюбленця їх одразу ж можна використовувати для очищення одягу. Для підвищення ефективності змочіть рукавичку водою та промийте її, коли шерсть накопичиться. Якщо у вас відсутня така спеціальна рукавичка, можна скористатися звичайними латексними або гумовими рукавичками.

Популярне

Подібні новини