Роблю 1-2 “пшика” – і вікна сліпучо чисті: більше немає розводів від дощу. Чистота – як в операційній

Очищення вікон з обох сторін – важлива частина догляду за домом, що підтримує чистоту скла в будь-який час року. Проте, як помити вікна без розводів, знає не кожен.

У сучасному світі на ринку є безліч хімічних засобів для миття вікон, але іноді краще звернутися до перевірених народних методів. Вони не тільки ефективні, але й безпечні для здоров’я та екології. Розповідаємо далі у матеріалі, як легко помити вікна навіть без розводів, використовуючи доступні інгредієнти.

Крохмаль

Картопляний крохмаль, хоч і є бюджетним засобом, однак він ефективно справляється із застарілим брудом на вікнах, навіть якщо їх давненько не чистили. Крім того, такий розчин крохмалю не залишить розводів на склі. Для приготування засобу необхідно в 1 л теплої води розчинити одну столову ложку крохмалю, а потім нанести отриману суміш на вікно та залишити її до абсолютно повного висихання. Після цього варто видалити залишки крохмалю за допомогою сухої серветки.

Оцет і вода

Потрібно змішати 50 мл оцту з однією склянкою теплої води. Отриману суміш слід вилити в пульверизатор та розпилити на вікно чи змочити в ньому серветку. Це досить ефективний саморобний розчин для миття вікон. Додатковою перевагою є те, що оцет також здатний відлякувати комах.

З легкістю мию вікна без розводів – знадобляться тільки ці звичайні кухонні засоби
З легкістю мию вікна без розводів – знадобляться тільки ці звичайні кухонні засоби

Нашатирний спирт

Рекомендується всього лише розчинити у 500 мілілітрах води приблизно 15 крапель нашатирного спирту. Такий розчин від розводів не залишає жодного сліду.

Сіль

Такий спосіб чудово очистить не сильно брудні вікна та додасть їм блиску. Щоб приготувати цей дієвий розчин, слід в одній склянці теплої води розчинити дві столові ложки солі. Однак варто переконатися, що сіль повністю розчинилася, в іншому разі її кристалики можуть подряпати скло.

Миючий засіб та оцет

Цей розчин чудово справляється з жирними забрудненнями на склі і є ідеальним варіантом для миття кухонних вікон. Для цього методу необхідно змішати 70 мілілітрів оцту, 500 мілілітрів води та 1 чайну ложку засобу для миття посуду. Отриманим розчином слід помити брудне вікно, а після цього прополоскати скло за допомогою чистої води та витерти насухо.

Популярне

Подібні новини