Засмальцьовані ганчірки більше не викидаю! 100 г солі перетворять їх на знову новесенькі: простий трюк

Кухонний рушник є необхідною річчю у кожному домі, однак, на жаль, його термін служби не довгий. Він поглинає весь жир і бруд, що накопичується на кухні, тому швидко змінює свій вигляд.

Звичайне прання не справляється з видаленням масних плям, тому доводиться застосовувати альтернативні методи. Розповідаємо далі у матеріалі, як за допомогою доступних інгредієнтів легко очистити брудні рушники.

Замочування брудних рушників

Замочування є ключовим підготовчим етапом, котрий слід обов’язково проводити перед початком пранням, а особливо коли на кухонних рушниках містяться старі забруднення. Для цього можна скористатися одним із кількох перевірених методів. Наприклад, відбілювачем, але перед його використанням обов’язково ознайомтеся з інструкцією виробника і строго дотримуйтесь рекомендацій щодо дозування.

Пральний порошок також може бути ефективним, але підходить він тільки для білих рушників, оскільки кольорові тканини можуть втратити свою яскравість. Для замочування на один літр води потрібно додати 20 грамів порошку і сто грамів харчової солі.

Харчова сіль, до речі, також чудово підходить для видалення плям від томатної пасти або кави. У такому випадку на один літр води потрібно додати не більше ста грамів солі і добре розмішати.

Однак незалежно від обраного методу, замочувати рушники необхідно не менше, ніж 60 хвилин. Якщо ж плями дуже застарілі, залиште їх у розчині на всю ніч.

Старі засмальцьовані ганчірки більше не викидаю
Старі засмальцьовані ганчірки більше не викидаю

Перевірені способи, які легко очистять рушники

Після замочування рушники можна відразу ж прати. Для того, щоб ефективно та за лічені хвилини видалити стійкі плями, рекомендуємо скористатися цими трьома перевіреними методами.

Марганцівка

Марганцівка є відмінним засобом для нейтралізації неприємних запахів. Спершу кухонний рушник слід замочити у теплій воді з додаванням однієї чайної ложки марганцівки. Потім його варто залишити на 60 хвилин, а після цього випрати у пральній машині або руками.

Сіль

Для цього способу на 5 л води необхідно змішати п’ять чайних ложок солі, в отриманому розчині залишити рушники приблизно на 60 хвилин, а після цього випрати як зазвичай.

Рослинна олія

Змішайте олію разом із миючим засобом у співвідношенні 1:1 та залийте цією сумішшю брудні рушники. Після цього слід додати гарячу воду у такій кількості, щоб вона покрила тканину повністю. У такому стані рушники варто залишити приблизно на 10 годин, зафіксувавши їх зверху чимось важким, а в кінці просто випрати.

Популярне

Подібні новини