Зробила все за рецептом, а огірки вийшли м’якими – ну чому так? Як зробити консервацію хрусткою та соковитою

Ви можете слідувати за рецептом і робити все точнісінько, як сказали кулінари, але отримати м'які мариновані огірки. Розповідаємо у статті, чому так.

Кожного року на форумах можна знайти купу питань про те, чому мариновані огірки виходять м’якими. Хтось звинувачує сорт і погоду. Втім, коли починаєш з’ясовувати реальні причини, то стає зрозуміло – це банальне порушення технології. Мова йде не лише про солоні огірки, але й про мариновані. Отже, чому вони бувають м’якими?

Чому мариновані огірки вийшли м’якими

Перша причина – погода, і це дійсно правда. Якщо на вулиці спостерігається спека, а ви зібрали огірки й не одразу їх засолили, то вони швидко в’януть. Перш ніж засолювати зеленці, їх потрібно замочити. Іноді вистачає пів години, а часом потрібно 2 та навіть 3 години.

Такого часу зазвичай буває достатньо. Доторкніться до огірків у воді та перевірте, чи достатньо вони “тугі” та щільні. Якщо овочі мляві, то їх потрібно покласти в солоний розчин, адже сіль витягне зайву вологу. Так ви зробите огірки м’якими. Всі куплені огірки треба замочувати.

Кулінарні експерти пояснили, чому мариновані огірки можуть вийти м'якими та як це виправити
Кулінарні експерти пояснили, чому мариновані огірки можуть вийти м’якими та як це виправити

Ще одна причина – неправильний вибір сорту. Салатні огірки, наприклад, мають тонку шкірку та не використовуються для холодного засолу. Там відбуваються процеси бродіння, які тонка шкірка не здатна витримати. Ще одна причина м’яких огірків – порушення технології засолювання.

Кулінарні експерти пояснили, чому мариновані огірки можуть вийти м'якими та як це виправити
Кулінарні експерти пояснили, чому мариновані огірки можуть вийти м’якими та як це виправити

Якщо ви готуєте огірки у холодний спосіб, то потрібно дотримуватись чистоти. Добре вимийте овочі від нальоту, в якому містяться бактерії. У процесі бродіння вони здатні розм’якшувати овочі. Всю зелень, який ви використовуєте, також потрібно ретельно вимити. Дехто навіть попередньо обдає її окропом.

Популярне

Подібні новини