Кума поділилась зі мною перевіреними правилами серпневого догляду за томатами – збираю по 5 відер з куща

У серпні догляд за томатами особливо важливий – від нього залежатиме якість та кількість вашого врожаю. Розкриваємо головні городні хитрощі.

Отже, перший секрет заключається в тому, що підгодовувати томати необхідно рідкими добривами по борознах у міжряддях. Як мінімум двічі необхідно внести калійні підживлення. Відмінно підійде розчин зі склянки золи та відра води або гумату калію за інструкцією.

У перервах між поливами з добривом необхідно зробити комплексне обприскування з мікроелементами – можна використовувати покупні калійні підживлення або змішувати молоко, йод та борну кислоту та обробляти по листю. Також обов’язково необхідно прищипнути верхівки високорослих сортів у серпні, видалити пасинки та нижнє листя.

Раз на тиждень потрібно видаляти довгі пасинки більше 4 сантиметрів, а під кистями з плодами можна обрізати листя, щоб томати швидше визрівали. У відкритому ґрунті найкраще прибрати нові суцвіття та бутони, тому що вони вже не встигнуть дати урожай. Якщо помідори не встигають визрівати до відмирання куща, ви завжди можете прибрати їх зеленими та дозарити в домашніх умовах.

Експерти розкрили секрет плодоношення томатів в серпні
Експерти розкрили секрет плодоношення томатів в серпні

Також обов’язково прищипнути верхівку на 3 листи вище останньої зав’язі у індетермінантного томату, щоб дрібні плоди швидше дозрівали. Обов’язково захистіться від фітофтори. Плівкове укриття добре продовжить вегетацію томату. Робіть профілактичні молочно-йодові обприскування і стежте за регулярним внесенням кальцію під кущ.

Якщо дотримуватися всіх цих заходів, у серпні ще зможете збирати багатий та здоровий урожай!

Популярне

Подібні новини