Сморід із холодильника зникає за 2 секунди – знадобиться тільки 1 столова ложка цього кухонного інгредієнта

Сморід із холодильника доволі поширене неприємне явище, яке вимагає термінового вирішення, оскільки затхлий запах може переходити на сирі продукти або вже готові страви.

Розповідаємо далі у матеріалі про причини смороду в холодильнику та як за допомогою доступних інгредієнтів прибрати цей неприємний аромат.

Причини, чому в холодильнику з’являється неприємний запах

Експерти виділяють кілька головних причин, чому в холодильнику з’являється неприємний аромат. Зокрема, неприємний запах у холодильнику часто виникає через гнилі чи зіпсовані продукти, які залишаються всередині.

Ще однією причиною можуть бути поломки в системі вентиляції холодильника, які порушують нормальний повітряний обіг і сприяють появі запахів.

Крім того, розвиток цвілі і шкідливих мікроорганізмів у холодильнику, а також проблеми з внутрішніми компонентами агрегату можуть серйозно погіршити ситуацію.

Як прибрати сморід із холодильника

Існує кілька народних способів для боротьби з неприємними запахами, які не вимагають використання спеціальних хімічних засобів. Один із ефективних способів – це використання оцту та соди. Щоб застосувати цей метод, потрібно розчинити одну-дві столові ложки соди в оцті та протерти отриманою сумішшю внутрішні поверхні холодильника. Додатково можна розмістити трішки соди в тарілці на полиці холодильника – вона буде поглинати неприємні запахи. Соду варто змінювати приблизно один раз на місяць.

Мій холодильник більше не смердить – готую цей чудо розчин
Мій холодильник більше не смердить – готую цей чудо розчин

Для особливо сильних запахів або старих холодильників підійде метод із нашатирем. Для цього за допомогою нашатирного спирту змочіть ватний диск та протріть ним ящики і полиці. Після завершення обробки залиште двері холодильника відкритими, щоб дати можливість вивітритися запаху нашатирю.

Іншим варіантом є використання лимона. Потрібно всього лише видавити сік лимона на губку і протерти внутрішні поверхні холодильника або, як варіант, розрізати лимон на частини і залишити їх всередині приладу. Скибочки лимона потрібно міняти кожні 2 дні.

Крім того, певні продукти можуть ефективно поглинати запахи і запобігати їх появі. Наприклад, можна нарізати яблуко, цибулю або картоплю та залишити їх в холодильнику для поглинання неприємних ароматів. Житній хліб, рис, свіжозаварена кава, а також такі спеції, як ваніль, гвоздика, базилік, чебрець і тархун, також мають здатність вбирати запахи і підтримувати свіжість всередині холодильника.

Популярне

Подібні новини