Всього лише 1 столова ложка лимонної кислоти – і моя мікрохвильовка знову кришталево чиста: бабусин метод

Регулярне використання мікрохвильовки та відкладання прибирання з часом спричиняють появу стійких забруднень, які буває доволі непросто відмити.

Розповідаємо далі у матеріалі про легкі та ефективні методи очищення мікрохвильовки, які не потребують значних зусиль, часу чи зайвих витрат.

Сода

Один із найпопулярніших способів очищення мікрохвильовки від забруднень полягає у використанні соди. Для цього вам знадобиться миска, придатна для мікрохвильової печі, 2 склянки води та 2-3 столові ложки харчової соди.

Спершу змішайте соду з водою у підготовленій мисці. Поставте її в мікрохвильовку та увімкніть прилад на максимальну потужність приблизно на 10-15 хвилин. Після завершення цього часу зачекайте дві-три хвилини, щоб пара встигла осісти та розм’якшити забруднення. Потім обережно відкрийте дверцята та видаліть жир і залишки бруду за допомогою губки, ганчірки або паперового рушничка.

Використовую тільки один із цих 3 перевірених методів – і моя мікрохвильовка знову сяє чистотою
Використовую тільки один із цих 3 перевірених методів – і моя мікрохвильовка знову сяє чистотою

Вода

Для очищення мікрохвильовки від легких забруднень можна скористатися простим методом за допомогою води. Спершу наповніть водою миску, призначену для використання в мікрохвильовій печі. Поставте її всередину та увімкніть мікрохвильовку на максимальну потужність на 10-15 хвилин. Після завершення роботи зачекайте ще дві-три хвилини, перш ніж відкривати дверцята, щоб пара допомогла розм’якшити бруд. Після цього дістаньте миску і протріть стінки печі губкою, ганчіркою або паперовим рушником, щоб видалити залишки забруднень.

Лимонна кислота

Щоб очистити мікрохвильовку від середніх та сильних забруднень, скористайтеся методом із використанням лимонної кислоти. Наповніть миску для мікрохвильовки двома склянками води, додайте одну-дві столові ложки лимонної кислоти та добре перемішайте. Поставте цю суміш у мікрохвильовку, увімкніть на максимальну потужність і залиште працювати протягом 10 хвилин. Коли цикл завершиться, почекайте кілька хвилин, щоб дати пару час подіяти, потім відкрийте дверцята та протріть внутрішні стінки мікрохвильовки губкою, ганчіркою або паперовим рушником, видаляючи залишки забруднень.

Популярне

Подібні новини