“Фітофтора втекла, як Петро від Одарки!” – дід Микола розкрив 100%-й секрет здорових томатів у серпні

Фітофтора на томатах та огірках - це часта проблема, з якою стикаються городники. Розповідаємо, як легко та ефективно вирішити цю непросто задачу.

У серпні настає дуже небезпечна пора для томатів та огірків – кущі слабшають через тривале плодоношення, а на тлі похолодання та випадання опадів у серпні грибкові хвороби атакують посадки з шаленою швидкістю.

У цій статті розповімо вам про дуже потужний аптечний засіб, який захистить огірки, томати, перці та кабачки від фітофтори, борошнистої роси, пероноспорозу та інших грибкових захворювань майже зі 100% ймовірністю.

Купити його можна за копійки, зате плодоношення та життя рослин ви зможете подовжити мінімум на 3-4 місяці. Цей засіб – Йодинол. Продукт змішування йоду та полівінілового спирту володіє дуже потужними антисептичними діями, знищуючи грибки і бактерії на ваших кущах.

Городники розповіли, як боротися з фітофторою на томатах
Городники розповіли, як боротися з фітофторою на томатах

У чистому вигляді цей препарат буде дуже концентрованим і може завдати рослинам опіків, тому перед обробкою його необхідно розводити у воді. На десять літрів води потрібно додати 20 крапель йодинолу, ретельно розмішати та провести обприскування всіх посадок на ділянці таким розчином для профілактики. Залишок розчину можна вилити під корінь рослин по півлітра, щоб дезінфікувати ґрунт від шкідників та хвороб.

Якщо рослини ще не хворіли, дачники рекомендують раз на 10 днів проводити такі профілактичні обробки протягом усього серпня та вересня – це допоможе оздоровити кущі та виростити гарний урожай. Якщо ж рослина вже захворіла, необхідно видалити уражені частини кущів та обробляти більш концентрованим розчином з 40 крапель на відро води раз на 3-4 дні.

Популярне

Подібні новини