Тітка Марія перехитрила природу: її полуниця плодоносить, як скажена. Здивовані сусіди виглядають за паркан

Щоб наступного року зібрати щедрий врожай солодкої та соковитої полуниці - потрібно попрацювати ще зараз. Розповідаємо про серпневі хитрощі догляду за полуницею.

Якщо ви цього року отримали надзвичайно смачний та соковитий урожай полуниці, це не означає, що в наступному році історія повториться. Можна зробити все для того, щоб урожай наступного року був не менш смачним.

Після того, як ви зберете весь урожай, необхідно виконати наступні процедури: видаліть вуса та старе хворе листя, обприскайте полуницю від шкідників та захворювань, підгодовуйте полуницю під час осінньої посадки та влітку після обрізки. Окрім того, оберігайте полуницю взимку, вкриваючи її від заморозків та перепадів температур.

Обрізування найкраще робити трьома етапами: перший етап проводиться відразу після того, як завершилося плодоношення; другий етап – через 20 днів після першого обрізання; третій етап – ще через 20 днів після другого. Обрізати необхідно разом з розетками, що утворилися на них.

Садівники розповіли, що необхідно зробити з полуницею в серпні
Садівники розповіли, що необхідно зробити з полуницею в серпні

Обприскування від шкідників та хвороб можна проводити за допомогою актеліка, карбофосу – засобів, що допомагають боротися із суничним кліщем та довгоносиком. Для боротьби з борошнистою росою можна використовувати топаз, а для справляння з плямистістю та гниллю – одновідсотковий розчин бордоської рідини.

Підгодівлю перед холодами слід робити із сечовини, тому що вона здатна знищити грибкові захворювання. Також слід використовувати мінеральні та органічні добрива з використанням торфу, перегною, кінського гною, гранульованого гною або кісткового борошна. Не забувайте зволожувати ґрунт, використовуючи при цьому теплу воду температурою приблизно 23-26 градусів.

У вересні рекомендується розпушувати землю на 10 сантиметрів углиб.

Популярне

Подібні новини