Кожні 3 роки вношу під дерево по 5 відер цього засобу, і яблука та груші більше не опадають: дієвий лайфхак

Яблука — справжній символ осені, і так же ж хочеться зібрати дійсно щедрий врожай. Як попередити появу падалиці — розповідаємо у новому матеріалі.

Часто влітку під фруктовими деревами яблуні чи то груші можна побачити опалі плоди. Ще зелені та нестиглі вони вже лежать на землі й гниють. Це передчасне опадання плодів з дерев свідчить про стрес або хворобу. У народі явище називається “падалиця”.

Більше не хвилююсь, коли починають опадати недозрілі яблука
Експерти розповіли, як попередити появу падалиці у яблунь та груш

На перший погляд, ця садовина виглядає невинно. Ну, опали, то й опали грушки з яблучками. Але це тільки верхівка айсберга. Насправді у цих плодах вже багато інфекцій, вживати їх в їжу категорично заборонено, адже у вас одразу виникне розлад ШКТ. Додавати у компост також не варто, адже корисне добриво ви можете перетворити на вогнище бактерій та хвороб. У саду не слід довго тримати цих опалих товаришів, адже вони можуть поширити грибок, давати сморід та приваблювати шкідників.

Що робити, коли фруктове дерево дає падалицю?

Гниють яблука на дереві: що робити
Експерти розповіли, як попередити появу падалиці у яблунь та груш

Однією з головних причин цього явища є нестача вологи, особливо під час спеки. У таких умовах дерево може скинути зав’язі та листя, щоб зберегти воду. Це загрожує зменшенням врожаю, якщо яблуня чи груша втрачає забагато листя. Аби вберегти свій сад в період посухи, найкраще ввечері, використовуючи теплу воду робити додатковий полив. Оптимальна кількість рідини становить близько 10-15 відер на 1 дерево.

Хвороби, такі як моніліоз (плодова гниль), також можуть спричиняти падалицю. Перші ознаки інфекції — бурі плями на плодах, які розростаються і спричиняють опадання яблук. Для боротьби з хворобою рекомендується обприскувати дерева розчином мідного купоросу після збору врожаю та застосовувати бордоську рідину навесні і перед цвітінням.

Популярне

Подібні новини