Кавові плями з білого одягу зникають за 2 секунди – знадобиться тільки 1 чайна ложка соди: бабусин метод

Кавові плями можуть бути справжнім випробуванням, а особливо якщо не випрати річ негайно. До того ж, це дуже актуально для білого одягу, який часто піддається різним забрудненням.

Однак, на щастя, існують доступні й дієві методи, які здатні видалити навіть застарілі плями. Розповідаємо далі у матеріалі, як ефективно очистити білий одяг від кавових забруднень та які засоби для цього потрібні.

Замочування в окропі

Фахівці стверджують, що за допомогою окропу можна ефективно вивести кавові плями з білого одягу. Важливо якнайшвидше занурити забруднений одяг у гарячу воду та залишити його на декілька годин. А взагалі найкраще лити струмінь окропу прямо на пляму, проте цей метод підходить лише для натуральних тканин, таких як бавовна чи льон.

Залишки слідів від кави замочіть у спеціальному розчині. Для його приготування слід вилити у миску 1 літр води, додати 1 чайну ложку соди та все ретельно перемішати, а потім в отриманому розчині замочити білий одяг на декілька годин. Після цього річ потрібно випрати у пральній машинці.

Сода та оцет

Це “потужне” поєднання, яке здатне творити справжні дива, особливо коли йдеться про видалення застарілих плям. Ця комбінація допоможе зберегти вашу улюблену річ і повернути їй бездоганний вигляд.

За допомогою цього кухонного інгредієнта вмить прибираю плями від кави
За допомогою цього кухонного інгредієнта вмить прибираю плями від кави

Почніть із того, що змішайте невелику кількість прального порошку із 1 чайною ложкою соди. До цієї суміші додайте трохи холодної води, перемішайте, щоб вона перетворилася на густу “кашку”. Отриману пасту потрібно ретельно втерти в кавову пляму, налити кілька крапель оцту на оброблену ділянку й залишити одяг на 5-10 хвилин. Завершіть процес пранням одягу будь-яким зручним для вас способом.

Гліцерин

Цей метод відмінно підходить для видалення кавових плям з делікатних тканин, таких як вовна та шовк. Вам потрібен тільки гліцерин, який слід злегка підігріти до температури близько 35 градусів.

Після того, як гліцерин стане теплим, змочіть у ньому ватний диск і ретельно обробіть ним забруднення від кави. Залиште його на 10-15 хвилин, а потім видаліть залишки кави, протерши оброблену ділянку теплою водою.

Популярне

Подібні новини