Купую яйця тільки цієї категорії: продавчиня з ринку розкрила секрет, які яйця ЗАВЖДИ чистяться за 5 секунд

Яйця — найкраще джерело білка та поживних речовин. Яку ж категорію краще обрати у магазині та на ринку? Розповідаємо нюанси вибору та приготування цих продуктів.

Достеменно не відомо, коли саме людство відкрило для себе споживання яєць. Проте, сторіччями цей продукт без змін є фаворитом всіх господинь та просто любителів смачних страв. Ми готуємо з ними салати, додаємо у випічку та навіть в супи.

Чим шкідливі яйця категорії С0
Які яйця найлегше чистяться після варіння: думка експертів

Рідко хто замислюється, які ж саме яйця слід обирати, аби були поживні та легко чистилися. Розкриваємо секрет: вся справа у категорії.

Як правильно обрати яйця?

Скільки ж разів траплялося так, що замість рівненького білка під шкаралупою ховалась порізана й обдерта маса, яка ніяк не бажала відділятися від оболонки?

Першу помилку у цій справі ви ймовірно могли зробити ще на етапі купівлі. Багато хто віддає перевагу великим яйцям категорії С0, вважаючи їх більш поживними через розмір. Однак це не зовсім так. Великі яйця несуть дорослі кури на великих птахофермах, яких часто підгодовують гормонами для підвищення продуктивності та захисту від хвороб. Через це в них може бути менше корисних речовин. Краще зупинити свій вибір на категоріях С1 або С2. Вони середнього розміру і, як правило, мають більш природний склад.

Різниця між білими та коричневими яйцями
Які яйця найлегше чистяться після варіння: думка експертів

Для того, щоб яйця легко чистилися, важливо підготувати їх до варіння. Якщо у вас є час, дістаньте їх з холодильника за 15-30 хвилин до початку приготування. Це дозволить їм зрівнятися з кімнатною температурою та не тріснути під час контакту з окропом.

Проте не завжди є можливість чекати. У такому випадку можна використати перевірений трюк — покладіть яйця прямо в киплячу воду. Відразу виникає питання: навіщо це потрібно? Справа в тому, що при такому способі варіння білок не встигає прилипнути до шкаралупи. Коли ж продукт покладається в холодну воду і лише потім доводиться до кипіння, білок міцно прилягає до оболонки, і в результаті очищення стає справжнім випробуванням.

Популярне

Подібні новини