“Морквяний бустер”: як дядько Петро готує врожай моркви до збирання. 3 кроки до успіху – пролежить всю зиму

У цій статті ми розповімо про вирішальні підгодівлі моркви в середині серпня, які потрібно внести для покращення смакових якостей та структури плоду.

Вже перевалило за середину серпня, і це останній шанс вплинути на якість майбутнього врожаю.

Азотне добриво в цей час вже потрібно виключити з раціону моркви, а ось калійні та фосфорні добрива – це саме те, що вам потрібно. Калій і фосфор відповідають за структуру, смак та мінеральне наповнення плоду, тому їх потрібно якнайбільше. Ми розповімо вам про найпопулярніші варіанти серпневих добрив для моркви.

Напевно, найкращим, найпопулярнішим і найпростішим добривом буде внесення деревної золи. У ній містяться легко засвоювані калій і фосфор. Тому можна просто припорошити міжряддя золою або зверху рясно полити водою. Багато хто воліє робити зольні розчини: на одне відро води додаємо 2 склянки деревної золи, настоюємо протягом доби і рясно поливаємо моркву таким розчином після розмішування та підняття осаду.

Городник розповів про серпневий догляд за морквою
Городник розповів про серпневий догляд за морквою

Для солодощі моркви можна обробити рослини по листку за допомогою борної кислоти. Беремо один пакетик аптечної речовини, розводимо на літр гарячої води, додаємо туди 9 літрів чистої води для поливу після розчинення порошку і рясно обприскуємо по бадиллі рослин. Не поливаємо, а саме обприскуємо. Це допомагає цукру накопичуватися в моркві, і вона буде дуже солодкою та смачною.

І ще одне добриво, яке може замінити деревну золу, – це суперфосфат. У ньому теж є калій і фосфор. Потрібно просто розвести порошок відповідно до вимог в інструкції, після чого полити моркву.

Терміни внесення добрив для моркви можуть змінюватися. Якщо морква дуже пізня, внесення підживлення можна відсунути навіть на кінець серпня.

Популярне

Подібні новини