55-річна свекруха підказала, як освіжити “спітнілий” матрац за 10 хвилин: лайфхак від плям, поту і запаху

Незалежно від того, наскільки ретельно ми дбаємо про речі у нашому домі, уникнути їхнього забруднення під час використання практично неможливо. Одна з найскладніших задач – це очищення матраца.

Навіть у господарів, які дуже дбайливо ставляться до свого житла, матраци з часом накопичують пил, неприємні запахи та вкриваються різними плямами. Розповідаємо далі у матеріалі, як у домашніх умовах можна ефективно видалити плями та запахи з матраца.

Сода

Для того, щоб видалити жовті плями на матраці содою, необхідно намочити щітку чи губку та ретельно протерти нею забруднене місце на матраці. Після цього слід насипати на пляму приблизно 2 столові ложки соди та залишити матрац сохнути природним чином. Коли матрац повністю висохне, пропилососьте його, щоб прибрати залишки соди. Ви неодмінно переконаєтеся, що плями та неприємний запах зникнуть. Якщо залишилися частинки соди, які не вдалося видалити пилососом, їх легко можна стерти за допомогою щітки або ганчірки.

Сода, оцет і рідке мило

Щоб вивести плями з матраца без використання агресивних хімічних засобів, можна вдатися до натуральних інгредієнтів, таких як сода, оцет і рідке мило. Для цього потрібно взяти пляшку, наповнити її приблизно однією чайною ложкою рідкого мила, додати 50-100 мілілітрів 9% оцту, а потім до половини наповнити ємність теплою водою, всипати одну чайну ложку соди та швидко закрутити пульверизатор.

Готую цей дієвий засіб – і всього лише за 10 хвилин освіжаю "спітнілий" матрац
Готую цей дієвий засіб – і всього лише за 10 хвилин освіжаю “спітнілий” матрац

Розпиліть цей розчин на пляму та обробіть її щіткою до повного видалення забруднення. Після цього протріть поверхню чистою ганчіркою чи губкою, а далі зробіть те ж саме, проте вже насухо, і залиште матрац сохнути.

Перекис водню

Перекис водню є ефективним засобом для видалення плям крові з матраца. Щоб скористатися цим методом, змочіть ватний диск або шматок тканини перекисом водню і обробіть ним забруднене місце. Зазвичай, якщо перекис почне пінитися, це свідчить про реакцію з кров’ю. Повторюйте обробку кілька разів, а потім протріть поверхню за допомогою сухої серветки.

Якщо чистий перекис водню не справився з плямою, спробуйте приготувати розчин: потрібно змішати сіль, крохмаль та перекис у співвідношенні 2:1:1 і нанести отриману суміш на пляму. Залиште до повного висихання, після чого видаліть залишки суміші за допомогою ганчірки. Цю процедуру можна повторювати, поки пляма повністю не зникне.

Популярне

Подібні новини