Більше не вожуся з пранням по 3 години – бабуся навчила дієвим методам, як удома легко випрати велику ковдру

Прання великої ковдри або покривала буває ще тим складним процесом, особливо коли вони не можуть поміститися у пральну машину. Відтак залишається 2 варіанти: звернутися до хімчистки або прати вручну.

Зазвичай двоспальну ковдру досить важко вмістити в барабан пральної машини. Тому можна звернутися за допомогою до пральні або віднести її до хімчистки. Однак такі великогабаритні речі можна випрати і вдома, звичайно ж, якщо знати, як саме це правильно робити.

Розповідаємо далі у матеріалі, як в домашніх умовах можна легко випрати покривало чи ковдру, навіть без використання дорогих хімічних засобів.

Як правильно прати велику ковдру

Для того, щоб з легкістю випрати речі, котрі не вміщаються у пральну машину, дотримуйтеся наступних кроків. Зокрема, спочатку необхідно набрати теплу воду у ванну, оптимальна температура – близько 40 °C, а потім додати гель чи порошок, який призначений для делікатного прання. У тому разі, коли на тканині містяться жирні забруднення, тоді рекомендується додати трішки засобу призначеного для миття посуду.

Після того як порошок чи гель повністю розчиняться у воді, слід занурити плед або ковдру таким чином, щоб вся тканина була абсолютно повністю покрита водою. Потім необхідно зачекати три-чотири годинки, залізти у ванну та почати топтатися по поверхні тканини. Цю процедуру радять проводити чистими ногами або ж у чистих гумових чоботях.

Хімчистка більше не знадобиться - ефективний спосіб, як у домашніх умовах з легкістю випрати велику ковдру
Хімчистка більше не знадобиться – ефективний спосіб, як у домашніх умовах з легкістю випрати велику ковдру

У тому випадку, коли річ дуже забруднена, необхідно злити брудну воду, набрати чисту, додати порошок чи гель та знову потоптати тканину.

Полоскання виконується аналогічно – заповніть ванну водою, занурте плед чи ковдру і походіть по них ногами. В основному достатньо замінити воду приблизно три-чотири рази.

Як правильно віджимати велику ковдру

Для того, щоб віджати ковдру, враховуйте, що мокрі вироби будуть занадто тяжкими для простого підняття з ванни. Саме тому перш за все злийте воду з ванни і знову пройдіться по тканині ногами, щоб видавити залишки рідини.

Потім покладіть у ванну кілька табуреток і розстеліть на них ковдру чи плед. Залиште їх у такому стані на кілька годин, а краще – на всю ніч, щоб дати можливість воді повністю стекти. Коли тканина стане менш вологою, її можна сушити звичним способом. Також, якщо ви не хочете мочити ноги, то тоді радять скористатися шваброю.

Популярне

Подібні новини