Розводжу у воді цей “дармовий” порошок – і поливаю всі кімнатні квіти: навіть зачахла герань починає цвісти

Герань. Ця чудова квітка стала вірною супутницею багатьох любителів кімнатних рослин. Втім, виростити її буває досить непросто. Розповідаємо, як розкрити красу вашої зеленої улюблениці.

Здавалося, ну що складного у тому, щоб виростити герань. Ця квітка стала неймовірно популярною ще у минулому сторіччі. Вона заполонила підвіконня осель, шкіл, державних закладів. Втім, пеларгонія попри свою живучість — все ж таки дуже тендітна і ніжна рослина, якій так потрібна турбота.

Однією з головних загроз для пеларгоній є грибкові хвороби, що атакують рослину зсередини. З’являються патогенні мікроорганізми у горщиках достатньо просто: протяг, плюс волога і вже все у плісняві. Серед них можна виділити такі небезпечні захворювання, як коренева гниль, іржа, яка проявляється у вигляді рудих плям на листі та борошниста роса, що покриває зелену масу білим нальотом, позбавляючи їх можливості дихати. Інші захворювання, такі як фітофтора та чорна ніжка, здатні повністю знищити герань.

Садівники розповіли, чим підживити пеларгонію для пишного цвітіння
Дала цей засіб майже засохлій герані і вона розквітла та розпушилася на очах: поливала, як зазвичай

Однак, навіть якщо ваша зелена улюблениця почала сохнути, не варто впадати у відчай. Існує засіб, який може врятувати рослину і повернути їй здоровий вигляд. Фітоспорин – це хімічний біофунгіцид, розроблений для боротьби з грибковими та бактеріальними хворобами. Він ефективно запобігає та знищує патогенні мікроорганізми.

Цей препарат працює як захисний щит для герані, запобігаючи розвитку хвороб і стимулюючи її до відновлення. Достатньо лише приготувати розчин Фітоспорину відповідно до інструкції і обробити ним рослину. Навіть ті герані, що здавалися майже мертвими, після застосування цього засобу починають оживати. Їхні листочки знову наповнюються життям, стають свіжими і зеленими, а квіти розпускаються з новою силою.

Що робити, якщо пеларгонія перестала цвісти
Дала цей засіб майже засохлій герані і вона розквітла та розпушилася на очах: поливала, як зазвичай

Регулярна обробка допоможе уникнути рецидивів хвороб, забезпечуючи вашим гераням довге і пишне цвітіння. Цей засіб варто мати у своєму арсеналі кожному, хто дбає про здоров’я своїх рослин і прагне зберегти їхню красу на довгі роки.

Популярне

Подібні новини