Беру кілька старих компакт-дисків і розвішую їх на деревах: це не “Вуду”, а геніальний “пристрій” для саду

Розвішування старих CD-дисків на кущах та деревах спершу може здатися дивною ідеєю. Але це варто зробити не з якихось містичних причин і навіть не для того, щоб зловити невидимі інопланетні сигнали.

Розміщення старих компакт-дисків на гілках дерев у саду чи на городніх ділянках може слугувати дієвим засобом для відлякування шкідників. Цей доступний метод, що передбачає використання непотрібних CD або DVD-дисків, допомагає відлякувати птахів, зайців та інших видів тварин, які здатні пошкоджувати рослини на ділянках.

Саме блискуча поверхня компакт-дисків, яка відображає сонячне світло, створює “потужний” ефект, який відлякує тварин та змушує їх триматися подалі від вашої ділянки.

Цей спосіб особливо корисний для власників старих непотрібних дисків, оскільки, замість того щоб утилізувати їх, ви можете дати їм друге життя, зокрема, використовуючи як засіб захисту для свого городу чи саду.

Компакт-диски слід прикріпити до дерев чи інших конструкцій у такий спосіб, щоб вони мали змогу вільно рухатися на вітрі. Навіть слабкий вітерець здатний створювати коливання, які підсилюють ефект відлякування.

Старі компакт-диски більше не викидаю! Розвішую їх на деревах та на винограді
Старі компакт-диски більше не викидаю! Розвішую їх на деревах та на винограді

Для того щоб цей метод залишався ефективним, бажано час від часу змінювати місце розташування дисків, оскільки з часом тварини можуть звикати до постійного блиску в одному й тому самому місці. Саме тому їх зміна розташування допомагає підтримувати рівень захисту.

Крім того, такий метод є досить безпечною альтернативою хімічним репелентам, котрі можуть шкодити довкіллю та не завжди дають бажаний результат.

До того ж, підвішені на балконі диски здатні відлякати голубів, які залишають сліди на вікнах і створюють антисанітарні умови. Також цей метод може бути корисним для відлякування бродячих котів, котрі мають здатність завдавати шкоди рослинам на городніх ділянках або в саду.

Важливо знати, що птахи не тільки можуть знищити плоди дерев, а й завдати шкоди саду. Вони також будують гнізда на деревах, що ускладнює, наприклад, обприскування – обробку, необхідну для отримання здорових та смачних плодів. А якщо птахи заселяють дерева, то вони ще й забруднюють їх. Зокрема, пташиний послід потрапляє на плоди, листя та під дерева.

Популярне

Подібні новини